Gezi davası tutukluları Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Hakan Altınay 75 gündür arkadaşlarıyla görüştürülmüyor

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2022 Cuma 4:11 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2022 Cuma 4:11 pm

Gezi davasında tutuklanarak 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman; Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Hakan Altınay’ın 75 gündür arkadaşlarıyla görüşmesinin engellendiğini aktardı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verilen skandal kararla tutuklanarak 18’er yıl hapis cezasına mahkum edilen Gezi davası tutukluları Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Hakan Altınay’ın arkadaşlarıyla görüşmesi engelleniyor. Birgün’ün haberine göre Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman süreci şöyle anlattı:

75 gündür hukuksuzca tutsak edilen arkadaşlarımız haklarını bildikleri için tutuklandıklarının ertesi günü, görüşe gelmesini istedikleri arkadaşlarının isimlerini bildirdiler. Ama asla bu arkadaş görüş izinleri onaylanmıyor. Görüş izinlerinin onaylanması ile ilgili zamansal bir üst sınır da yok. ‘Emniyet soruşturması şu kadar sürede tamamlanmalıdır’ diye yasal bir ibare olmadığı için herhangi bir açıklama yapmaksızın onaylamıyorlar bu görüşleri” dedi. Tutukluların psikolojik olarak yıpratılmak ve arkadaşlarından uzaklaştırılmak istendiğine dikkat çeken Kahraman, şunları dile getirdi: “Tayfun, Can ve Hakan’ın üçünün de arkadaş listesinde yer alan dostlarımız oda, dernek yöneticisi, akademisyen ve devlet memurlarından oluşuyor. Sürdürdükleri görevlere gelmek için zaten birçok güvenlik taraması aşamasından geçen insanlar. Silivri’deki arkadaşlarımızı kasıtlı olarak arkadaş görüşlerini engelleyerek psikolojik olarak zorlamaya çalıştıkları aşikâr. Bu konuda her üçü de defalardır dilekçeler yazıyorlar, birkaçına bir cümle ile ‘Emniyet soruşturması devam ediyor’ diye cevap verildi, şimdi artık cevap bile vermiyorlar; ne yazılı ne sözlü. Hatta süreçte bir kişinin soruşturması tamamlandı diğerinin devam ediyor gibi bir uygulama da yok. Kasten işletilmeyen ve mahrum bırakılan, engellenen bir haktan bahsetmek mümkün.

Gezi hükümlüsü Ali Hakan Altınay: Silivri’de bir Baba(lar Günü)