Getir uygulaması yeni ülkeler ile büyüdükçe büyüyor

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2021 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 29 Mayıs 2021 Cumartesi 11:09 am

Getir uygulaması yeni ülkeler kazanarak ciddi bir güç elde etmek istiyor. Twitter platformu üzerinden yapılan açıklamalara göre şirketin hedefi gerçekten de büyük. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Türkiye’de özellikle pandemi döneminde önemli bir rol oynayan getir uygulaması Avrupa’ya açılmaya başladı. İlk etapta İngiltere üzerinden faaliyet yürütüldü. 2015 yılında bir start up projesi olarak hayatına başlayan getir uygulaması zamanla her yere yayıldı. Türkiye’deki birçok şehirde ve bölgede uygulamanın önemli ölçüde başarı kazandığı görülüyor.

Özellikle son dönemlerde bu uygulama küresel çapta etki oluşturmaya çalışıyor. Getir uygulamasının kurucusu olan Nazım salur Twitter üzerinden bunu açıkça duyurdu. Şirketin şimdiki hedefi ise Amsterdam oldu.

Getir uygulaması

Türkiye’de çıkan girişimler genellikle pek fazla büyüyemiyor. Özellikle yerel projeler ne yazık ki sadece Türkiye içerisinde kullanıma sunuluyor. Fakat Getir bunun dışında yeni bir atılım daha yaptı. Sadece ülke içerisinde değil aynı zamanda Avrupa gibi ülkelerde de aktif hayatına başladı.

Kullanıcıların ihtiyaç duydukları herşeye anında ulaşmasını sağlayan bu uygulama şu anda Hollanda ile çalışmalar yapıyor. Amsterdam şehrinde motosikletlere ek olarak bisikletler alındı. Böylece kuryeler Amsterdam şehrine uygun bir şekilde dağıtım yapacak.

Getir uygulaması 500 milyon dolar yatırım alabilecek mi?

Bildiğiniz üzere Amsterdam gibi şehirlerde araç trafiği çok fazla bulunmuyor. İşte tam da böyle bir nedenden dolayı bisiklet alımına ağırlık verildi. Getir, gittiği her ülkeye uyum sağlayarak uygun hizmetler geliştirmeye çalışıyor. Yakın bir zamanda Almanya ve Fransa’da da aktif olmayı düşünüyorlar.