Gerilim AKP grubuna yansıdı: Bakan alkışlamadı

Yayın tarihi: 17 Kasım 2021 Çarşamba 10:35 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2021 Çarşamba 10:35 pm

‘Enflasyon’ krizi AKP grup toplantısına yansıdı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, konuşmasında kendisini üstü kapalı eleştiren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı alkışlamadı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında, ekonomik gelişmelere değinirken üstü kapalı, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı eleştirdi. Erdoğan’ın konuşmasını salondaki bütün milletvekilleri alkışlarken, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın Erdoğan’ı alkışlamadığı görüldü. Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde enflasyonla ilgili olarak “Maalesef arzuladığımız seviyede değiliz” diyen Elvan’a yanıt verdiği tahmin edildi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada, nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre de adımımızı atacağız.”

ELVAN ALKIŞLAMADI

Sözcü’den Zekeriya Albayrak’ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını salondaki bütün milletvekilleri alkışlarken, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın Erdoğan’ı alkışlamadığı görüldü.

Bakan Elvan’dan dolar ve enflasyon itirafı

Erdoğan 50+1’de topu Meclis’e attı