Gericinin 8 Mart’ıböyle olur: Çocuk evliliklerini savunup camiye çağırdılar

Yayın tarihi: 5 Mart 2019 Salı 7:02 am - Güncelleme: 5 Mart 2019 Salı 7:02 am

Ne idüğü belirsiz kadın düşmanı bir güruh akıllara zarar bir çağrı yaptı, çağrının içeriği kadar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yapılacak olması tepki çekti

Kendilerini ‘Türkiye Aile Meclisi’ olarak adlandıran bir grup gerici, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü hedef aldı. Sosyal medyada yapılan duyuruda, 8 Mart Cuma günü dokuz ildeki dokuz camide basın açıklaması yapıp dua edileceği belirtildi.

‘Türkiye Aile Meclisleri’ adlı bir sosyal medya hesabından akıllara zarar bir çağrı yapıldı. Çağrının içeriği kadar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yapılacak olması tepki çekti.

‘Aile yıkan yasalar kaldırılsın’ başlığıyla 8 Mart’ta tüm camilerde ‘basın açıklaması dua’ çağrısı yapan grubun kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik yasaları, çocukları ve eşcinselleri hedef alan ifadeler yer alıyor.

“Zulüm Konuları” denilerek “İstanbul Sözleşmesi iptal olsun”, “6284 sayılı yasa kalksın”, “Toplumsal cinsiyet eşitliği ve eşcinsellik terörü insanlık suçudur” gibi ifadeler yer aldı.

8 Mart’ta camilere çağrı yapılan paylaşımda “Fuhuş Yasaklansın”, “Nafaka Hapsi kalksın”, “Süresiz Nafaka zulmü son bulsun”, “Ailede reis olsun”, “Genç Akran Evlilik Yasağı Kalksın” denilerek kadın ve çocuk haklarına saldıran, tecavüze affı savunan ve nafakayı sınırlandırmaya yönelik ifadeler öne sürüldü.