Gericilerin LGBT karşıtı afişi KYK yurtlarına asıldı iddiası!

Yayın tarihi: 6 Kasım 2022 Pazar 11:51 am - Güncelleme: 6 Kasım 2022 Pazar 11:51 am

İzmir’de KYK yurtlarının girişine LGBTİ karşıtı gericilerin afişi asıldığı ileri sürüldü. Afiş ile ilgili konuşan bir öğrenci, “Devlet yurtlarında nefret içerikli afişlerin bulunması ürkütücü” dedi.

İzmir Bornova Erkek KYK Yurdu’nun giriş kapısına LGBTİ karşıtı eylemin afişleri asıldığı öne sürüldü. Afişlerin gerici İzmir Büyük Aile Platformu’na ait olduğu ve yapılacak eyleme çağrı yapıldığı belirtildi.

ASILDIĞI İDDİA EDİLEN AFİŞ

“BAŞKA YURTLARDA DA VAR”

Duruma tepki gösteren öğrencilerden Anıl Arabacı, Cumhuriyet’ten Sena Tufan’a konuştu. Anıl Arabacı, “Bir sabah uyanıp nefret içerikli, ötekileştirici bir afişle karşılaşıyorsunuz ve bu afiş KYK yurdunun içine asılıyor. Devlet yurtlarında bu tür ötekileştirici ve nefret içerikli afişlerin veya söylemlerin bulunması bile ürkütücü. Üstelik yurtlarda barınan ve sırf bu ötekileştirici tutumlar nedeniyle cinsel kimliğini veya yönelimini ‘gizlemek’ zorunda kalan öğrenciler varken. Aynı şekilde başka KYK yurtlarında kalan birkaç arkadaşımda yurtlarında bu afişlerle karşılaştıklarını söylediler” diye konuştu.

Gerici Akit kadınlara ücretsiz ped dağıtan İmamoğlu’nu hedef aldı!