Gericilerin hedef aldığı Anadolu Fest iptal edildi

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2022 Cuma 9:01 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 12:46 am

Eskişehir Valiliği’nin etkinlik yasaklarının ardından Anadolu Fest, 9-12 Haziran’a ertelendi. Anadolu Fest, düzenleyicileri çabalarının sonuçsuz kaldığını bildirerek festivalin yapılmayacağını bildirdi.

Eskişehir Valiliği, ‘genel asayişi’ ve ‘şiddet olaylarının yaygınlaşmasını’ önlemek amacıyla kentte 15 gün boyunca etkinlikler ve eylemleri yasaklandı.  Valiliğin aldığı yasak kararı 12-15 Mayıs arasında düzenlenecek Anadolu Fest’in ertelenmesine sebep oldu. Organizasyon şirket, valilik kararının iptal etme talebiyle Eskişehir İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Fakat mahkeme valiliği ‘haklı’ bularak kararı iptal etmedi.

Mahkeme kararından sonra Anadolu Fest, “Festival, Eskişehir Valiliğinin belirttiği 15 günlük yasağın sona erdiği tarihten sonraki bir zaman dilimine; 9-10-11-12 Haziran 2022 tarihleri arasına ertelenmiştir” açıklamasını yaptı. 

İPTAL EDİLDİ

Anadolu Fest, sosyal medya hesaplarından organizasyonun gerçekleşmeyeceğini duyurdu. Anadolu Fest, 9-12 Haziran arasında festivali gerçekleştirmek için harekete geçtiklerini hatırlatarak, “Geldiğimiz noktada üzülerek diyalog ve hukuk zeminindeki çabalarımızın çözümsüz kaldığını sizlerle paylaşmak durumundayız. Eskişehir Anadolu Fest biletlerinizi, almış olduğunuz satış noktasına giderek iade edebilirsiniz. Güzel günlerde tekrar buluşmak dileğiyle.” açıklamasını yaptı.

GERİCİLERE YASAK İŞLEMİYOR

Eskişehir Valiliği’nin her türlü etkinliği yasakladığı tarihler arasında bir gerici grup açıklama yaptı. Grup, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önünde Anadolu Fest’i hedef alarak, “Kurulan çadırlarda ne olduğu belirsiz…ortamların oluşmasının sanat, kültür ve müzikteki yeri neresidir?” dedi.

Gericiler Anadolu Fest’i hedef aldı! “Kurulan çadırlarda ne olduğu belirsiz ortamlar”

 

Mustafa Destici Anadolu Fest’i hedef aldı! “Müzik festivali adı altında, şarap, bira festivali”