Gericilerin baskısıyla iptal edilen konseri sonrası Hande Yener’den ilk açıklama!

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2023 Pazar 3:51 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2023 Pazar 3:52 pm

Şarkıcı Hande Yener‘in konseri gericilerin açıklaması sonrası AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. Yener yasak kararının ardından, “Ben yasaklanacak bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Hümanist olmak ve toplumu ayrıştırmamak en uygun davranış biçimi ve hep tercihim bu” dedi.

Balıkesir’de 4’üncü Aromaterapi Festivali kapsamında bugün Burhaniye’de sahne alacak olan şarkıcı Hande Yener’in konseri AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. Hande Yener’in yerine saat 20.45’te Mithat Körler’in, 22.00’de de Aslı Hünel’in sahne alacağı öğrenildi.

Yener, konserinin iptal edilmesinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Gericilerin açıklaması sonrası AKP’li belediye Hande Yener konserini iptal etti! “Bunlar kimseye yaşam hakkı tanımıyor”

Yener paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bu akşam gerçekleşecek Balıkesir konserimiz, bazı gelen tepkiler üzerine Balıkesir Belediyesi tarafından maalesef iptal edilmiştir. Her türlü görüşe saygı duyuyorum ancak bazen birbirimizin sesi olmamız gerekir. Ben yasaklanacak bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Enerjimle ve tüm sevgimle sahnede olmaya, karşılıklı şifalanmaya devam edeceğim, bu değişmez. Başka bir zaman görüşmek dileğiyle Balıkesir. Hümanist olmak ve toplumu ayrıştırmamak en uygun davranış biçimi ve hep tercihim bu…”

GERİCİLER İPTAL EDİLMESİNİ İSTEMİŞTİ

TÜGVA, MÜSİAD, İlim Yayma Cemiyeti, AGD’nin de yer aldığı 25 kuruluştan oluşan Balıkesir Sivil Toplum Platformu, gençlerin “ahlakını bozduğunu”, “isyan ve başkaldırıya yönlendirdiğini” iddia ederek festivallerin iptal edilmesini istemişti. Platform ayrıca yapılan her türlü etkinlikte kadınlar ve erkeklerin ayrı ayrı yer almasını istemişti.