Gericilerden Beyazıt’ta provokasyon! Hilafet bayrağı açıp tekbir getirdiler

Yayın tarihi: 17 Haziran 2022 Cuma 6:46 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2022 Cuma 6:54 pm

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde öğrencilerin Onur Haftası kapsamında düzenlemek istediği ‘Onur Pikniği’ni, gericiler hedef aldı. Kendilerini “İslamcı” olarak tanıtan kişiler, öğrencileri kampüsün önünde sıkıştırdı. Tekbir getiren grup daha sonra da hilafet bayrağı açtı.

Öğrencilerin bugün düzenlemek istediği Onur Pikniği, dün AKP İstanbul Üniversitesi Teşkilatı ve İstanbul Üniversitesi Ülkü Ocakları tarafından sosyal medyada hedef gösterildi. Pikniği hedef alan AKP’liler, “Bizim onurumuz bize yeter!” başlıklı açıklamasında Onur Pikniği düzenleyecek öğrencileri “sapkın bir azınlık” olarak nitelendirdi. Ülkü Ocakları ise “Bizim olan Beyazıt’ta sözde şenlik özde terör örgütü propagandasına dönüşen şovlara en ufak müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

Bunun üstüne kendilerine “İslamcı” diyen bir grup, Beyazıt Kampüsü önünde toplanarak pikniğe katılmak isteyen öğrencilere engel olmaya çalıştı. Öğrencileri kampüsün önünde sıkıştıran yüzlerce kişi tekbirler getirerek linç girişiminde bulunmak istedi. Yüzlerce polis linç girişimini engellemek için güvenlik çemberi kurdu.

Video: Dokuz8haber/Fatoş Erdoğan

PİKNİK İPTAL EDİLDİ

Linç tehdidine karşı Eşitlik Topluluğu daha sonra pikniği iptal etti. Topluluk yaptığı açıklamada “Etkinliğimiz şeriatçı çetelerin linci sebebiyle iptal edildi. Beyazıt çevresindeyseniz kalabalık gruplar halinde gezmemenizi ve güvenli bir şekilde Beyazıt’tan ayrılmanızı tavsiye ederiz” ifadelerine yer verdi.

Çanakkale’de gericilerin hedef gösterdiği Onur Yürüyüşü yasaklandı