Gericiler rahatsız oldu: Futbol kadınların fıtratına ters

Yayın tarihi: 18 Nisan 2019 Perşembe 7:38 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2019 Perşembe 7:41 pm

Şeriatçı Hüda-Par’a yakın yayın organı İlke Haber Ajansı, Bingöl’de futbolun kadınların ‘fıtratına ters’ olduğunu öne sürerek, kadınların futbol oynamasının yanlış olduğunu savunan bir haber yaptı.

Şeriatçı Hüda-Par’a yakın yayın organı İlke Haber Ajansı, Bingöl’de kadınların futbol oynamasının yanlış olduğunu savunan bir haber yaptı. Videoda konuşan Ömer Aşkın adlı şahıs kadınların futbol oynamasının “fıtrata ters” olduğunu söyledi.

İlke Haber Ajansı haberi “kadın futbol takımları” ifadesini sansürleyerek “Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlene futbol turnuvası kapsamında Ordu, Giresun, Hakkari ve Kahramanmaraş’tan getirilen genç kızların şortlu bir şekilde Bingöl’de, üstelik bir caminin karşısında futbol oynaması tepkilere neden oluyor” gibi skandal ifadelerle sundu.

Kadınların futbol oynamasının “ümmeti parçalayacağını” belirten şahıs, “Yetkili kurumları kınıyorum ve Bingöl’de böyle bir organizasyonun yapılmasının sebepleri araştırılmalı” dedi. Haberde kadınların “baldırı çıplak bir biçimde futbol oynaması fahiş bir durumdur” ifadelerine yer verildi.