Gericiler, ‘Ayasofya imamı kim olacak’ tartışmasında

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2020 Pazartesi 2:47 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2020 Pazartesi 2:47 pm

Danıştay’ın Ayasofya’nın müze statüsünün iptal edilerek camiye dönüştürülmesi kararına yönelik tepkiler sürüyor. Gerici İhsan Şenocak destekçileri ise Şencocak’ın Ayasofya’ya imam olarak atanması kampanyası başlattı.

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya’nıın müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmiş, Atatürk’ün imzasının olduğu kararın iptal edilerek Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması hem dünyada hem Türkiye’de farklı tepkilere neden olmuştu.

Ayasofya kararına tepkiler: Peygamberimiz çevirmiş değil

Gericiler arasındaysa “Ayasofya’nın imamı” tartışması başladı. Kadınların pantolon giyip, kaşlarını aldırarak üniversiteye gitmesinin günah olduğunu ve bu kadınların cehenneme gideceğini iddia ettiği sözlerinin ardından Diyanet’in işine son verdiği İhsan Şenocak’ın “Ayasofya’nın imamı” olması yönünde kampanya başlatıldı.

Gerici İhsan Şenocak, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığını kustu!

‘AYASOFYA İMAMI’ KAMPANYASI

Gerici Şenocak’ın “Ezan-ı Muhammediyenin neşriyle Demokratlar on derece kuvvet bulduğu gibi, Ayasofyayı beşyüz sene devam eden vaziyet-i kudsiyesine çevirmek ile de âlem-i İslâm çok kuvvet bulacak inşaallah.”diyen Bediüzzamanın(ra) mujdesinin tecellisine Allah(cc)çağın müminlerini vesile kılsın” paylaşımının altına çok sayıda “Şenocak, Ayasofya imamı olsun” yorumu yapıldı.

‘AYASOFYA’DA DEĞİL SAMSUN’DA BİLE GÖREV VERİLMEZ’

İlahiyatçı Sait Çamlıca ise, söz konusu yorumlara tepki göstererek, Şenocak’a Ayasofya’da değil, Samsun’da bile görev verilemeyeceğini iddia etti.

“İhsan Şenocak denilen şahıs Cübbeli Ahmed’in kısa sakallı ve takım elbiseli halidir… Bu zihniyetin Türkiye’ye de İslam coğrafyasına da bir faydası olmadı olmaz… Allah şerlerinden muhafaza etsin” diyen Çamlıca, “İhsan Şenocak (İsmailağa) kafasını İslam Alimi sanmak ilme hakarettir…” dedi.