Gerici Profesör Sofuoğlu başörtülü piyanist Büşra Kayıkçı’yı hedef aldı

Yayın tarihi: 9 Ekim 2020 Cuma 1:24 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2020 Cuma 2:01 pm

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, 27. İstanbul Caz Festivali’nde finale kalan piyanist Büşra Kayıkçı’ya yönelik tepki çeken bir paylaşımda bulundu. Sofuoğlu, “Bunlar bizden değiller ve bunların erkek versiyonlarını da bizden sanmayın” ifadesinde bulundu.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, 27. İstanbul Caz Festivali’nde finale kalan piyanist Büşra Kayıkçı’ya yönelik tepki çeken bir paylaşımda bulundu.

Ayasofya’nın geleceği hakkında endişelendiren açıklama: Camide Fahişe olur mu?

Başörtülü piyanist Büşra Kayıkçı’nın “Doğum” isimli bestesinin New York Theatre Ballet dans okulu tarafından gösterilerde kullanılacağı açıklanmıştı. Kayıkçı, 27. İstanbul Caz Festivali genç caz kategorisinde finalist olarak seçilmişti.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ HEDEF ALMIŞTI

Cumhuriyet’e ve laikliğe karşı söylemleriyle bilinen, son olarak “İstanbul Sözleşmesi çok kan dökecek” şeklindeki provokatif açıklaması büyük tepki çeken Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu ise sosyal medya hesabından Kayıkçı’yı hedef alan bir paylaşım yaptı.

Prof. Dr. Sofuoğlu’ndan kan donduran yorum: Çok kan dökecek

‘BUNLAR BİZDEN DEĞİLLER’

Kayıkçı’nın caz festivalinde finalist olmasını “kıyamet alameti” diye yorumlayan Sofuoğlu, “Kaçtır söylüyorum: Bunlar bizden değiller ve bunların erkek versiyonlarını da bizden sanmayın!” ifadelerini kullandı.