Gerici medya Kılıçdaroğlu üzerinden provokasyona bugün de devam etti!

Yayın tarihi: 22 Nisan 2019 Pazartesi 10:45 am - Güncelleme: 22 Nisan 2019 Pazartesi 10:45 am

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi bugünkü gazetelerin birinci sayfalarına yansıdı. Sözde gazete gerici Akit ve Yenisöz bugün de provokasyona devam etti.

Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan Kemal Kılıçdaroğlu, törende bir güruh tarafından saldırıya uğradı.

Gerici-faşist Yeni Söz ve Yeni Akit saldırıyı destekleyen başlıklarla manşete taşıdı.

Yeni Söz gazetesi “Kılıçdaroğlu’ndan provokasyon” başlıklı manşetiyle saldırıya yönelik Kılıçdaroğlu’nu suçlayıp , “Olayı yorumlayan vatandaşlar, seçimlerden önce PKK/PYD’nin Türkiye’ye saldırmayacağını savunan Kılıçdaroğlu’nun cenazeye katılmasının tam bir provokasyon olduğunu söyledi” ifadelerine yer verdi.

İşte o gazete:


<>

Yeni Akit gazetesi ise saldırıya “Şehit cenazesinde protesto edildi” başlığıyla destek verdi. Akit’in haberinde saldırı nedeniyle Kılıçdaroğlu’na şu suçlamalar yapıldı: “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Çubuk’ta katıldığı şehit cenazesinde protesto edildi. Provokatif olay, ’31 Mart’ta HDP ile işbirliği yapan Kılıçdaroğlu’nun, şehit cenazesindeki hassasiyeti göz dikkate alarak teenni ile hareket etmesi beklenirdi’ şeklinde yorumlandı.”

 İşte o gazete:

Güneş gazetesi, dünkü manşetiyle CHP’yi ve CHP’li Ekrem İmamoğlu’nu hedef almıştı. Şehit haberini “Mutlu musun Ekrem” başlığıyla gören gazete tepki çekmişti.

İşte o haber:

Güneş, CHP’yi hedef yapan haberinin ardından dünkü saldırıyı ise küçük haber olarak “Kılıçdaroğlu’na cenazede saldırı” başlığıyla verdi.

İşte o gazete: