Gerici Karakurt tutuklandı!

Yayın tarihi: 31 Ekim 2020 Cumartesi 6:22 am - Güncelleme: 31 Ekim 2020 Cumartesi 8:48 pm

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda İzmir’de meydana gelen deprem hakkında söyledikleriyle büyük tepki çeken Muhammed Burhan Karakurt tutuklandı.

Dün İzmir’de meydana gelen ve şu ana kadar 37 kişinin hayatını kaybettiği 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde oturan Karakurt, depremle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden provokatif paylaşımda bulundu.

Tekirdağ’da sosyal medya hesaplarından İzmir’deki depremle ilgili provokatif paylaşımda bulunduğu belirlenen Muhammed Burhan Karakurt isimli şahıs polis ekiplerince yakalandı.

Yayınladığı videoda, “Deprem iki sebepten olur; birincisi zinanın yaygınlaşmasından, ikincisi zulmün artmasından. Ey İzmir, Ey Türkiye, Ey Müslüman Türk milleti! Sizlere sesleniyorum. Dün hilafetin kaldırılışını Cumhuriyet’i kutladınız ya, bugün de bu depremin olması, Cumhuriyet’in göbek noktası İzmir’de olması sizce şans mıydı? Ne zaman ki İslama döneriz başka çaresi yok” diyen şahıs sosyal medyada tepki çeken görüntüleri TikTok hesabında paylaştıktan bir süre sonra sildi ve açıklama videosu paylaştı.

Polis tarafından gözaltına alınan şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Karakurt, çıkarıldığı mahkemece, ‘sosyal medya ve internet yoluyla, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu’ndan tutuklandı.

MUHAMMED KARAKURT’A TEPKİ YAĞDI

Karakurt’un söylemlerinin “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçu kapsamına girdiğini belirten yurttaşlar, tutuklanması gerektiğini söylediler.

İşte o tepkilerden bazıları;