Gerici Akit’in yazarı Filenin Sultanları’nın başarısını hazmedemedi! “Şimdi buna spor mu diyeceksiniz?”

Yayın tarihi: 8 Eylül 2023 Cuma 11:53 am - Güncelleme: 8 Eylül 2023 Cuma 11:53 am

Avrupa şampiyonu olarak göğsümüzü kabartan A milli Kadın Voleybol Takımımızı hedef alan isimlere bir yenisi daha eklendi. Gerici Akit’in yazarı Ahmet Gülümseyen, ‘beni temsil etmiyor’ dediği milliler için “Toplumun ‘sinir’ uçlarıyla oynama ‘küstahlığını’ gösteriyorlar” dedi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek Avrupa şampiyonu oldu. Filenin Sultanları’nın başarısı yurtta sevinçle karşılanırken rahatsız olan kesim millileri hedef almaktan geri durmadı.

Bu isimlerden biri de iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit’in yazarı Ahmet Gülümseyen oldu. Gülümseyen bugünkü yazısında Filenin Sultanları’ndan ‘halkın değerleriyle barışık-uyumlu olmayan sporcular’ diye bahsetti.

Gülümseyen, şampiyon milli takımın sporcularını hedef aldığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Bir spor takımı düşünün. Ne mahalle, ne de il veya ilçenizden de öte ülkenizi temsil etsin. Bu takım toplumun ‘ortak’ değerleriyle barışık olmasın. Ve siz o takıma ‘milli’ yakıştırması yapın. Halkın değerleriyle barışık-uyumlu olmayan sporcular ‘dövmeli-sapkın’ şeklinde yakıştırmaya muhatap olsunlar. Her şeyden önemlisi, yapılan spor, nüfusunun %99’u Müslüman denilen ülkede yer alsın ve yapılan faaliyetler Kur’an ve Sünnetle bağdaşmayacak şekilde gerçekleşsin. Bu sürecin adı da spor. Son Avrupa Şampiyonası öncesi-esnası ve sonrasında yaşananlara baktığımızda sporun nasıl ‘modernleşebileceği’ nerden nerelere yorumunun yapıldığı ve bu süreç, toplumun milli ve manevi değerlerinden nasıl koparılabileceğine somut örneği olmaktadır. Azınlığın çoğunluk üzerinde nasıl bir ‘yıkıma’ neden olabileceği, bizlere ‘sözde’ ilk dünya ‘güzeli’ seçilen Keriman Halis somut örneğini hatırlatacak boyuttaki bir süreç…

“BENİ TEMSİL ETMİYOR”

Bugünlere gelinmesi kolay olmadı. Sporculara sorsanız, çok arzu etti ve çalıştılar, ‘başarı’ ondan sonra geldi. Ekonomi, sanayi, sanat, kültür, eğitim ve her alanda güçlü olmak bir hükümet politikası. Bu gelişmişliği ‘spor’ alanında da göstermek için, mutlaka ‘sportif’ başarı elde etmek gerekmiyor. Tartışmalara zemin hazırlamayacak makul olanı, sporun performans-yarışmacı dışında, sağlık için hareket boyutu. Daha çok ‘Voleybolcularımız (ki yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı bu sporcular beni temsil etmiyor) Avrupa’da tarih yazdı derken, elde edilen ‘sportif’ sonuçlar, hangi vatandaşın ‘bütçesine’ katkı sağlayıp, ‘dostluğunu’ perçinledi. Böyle bir yansıma olmadığına göre, duyarlı hiçbir vatandaşımız çıkıp, ‘Beni temsil etti’ diyemez, dememeli. Çünkü, kendisi sürecin içerisinde yer almadığı kanaatinde…

“BUNA SPOR MU DİYECEKSİNİZ?”

Birilerinin sevindiği yerde, birileri ‘gelecek’ açısından kaygı duyuyorsa, siz buna gelişmişlik diyemezsiniz? Sportif başarı diye ‘alkışlamaya’ kalktığınız yerde, dahili ve harici güçlerin ‘aleyhinizde’ harekete geçtiğine şahit oluyorsunuz. Toplumun ‘sinir’ uçlarıyla oynama ‘küstahlığını’ gösteriyorlar. Siz şimdi buna spor mu diyeceksiniz?

DİĞER GERİCİ YAZARLARIN YAZILARINDAN DA ÖRNEK VERDİ

Gülümseyen yazısında aynı zamanda, gazetenin diğer yazarlarının da milli takımı hedef aldığı yazılarından kesitlere yer vermeyi ihmal etmedi. “Voleybol camiasını içerisine ‘çöreklenen’ ve her paylaşımları İslam karşıtlığı olduğu için olay olan ‘isimlere’ yönelik, Gazetemiz Yeni Akit yazarları dahi duyarsız kalamadılar” diyen Gülümseyen şunları yazdı:
“Yazarlarımızdan Akif Bedir Beyefendiler ‘Milli Lezbiyenden Ulu Hakan’a’ başlıklı yazısının giriş bölümünü müsaadenizle sizlerle paylaşmak istiyoruz; ‘Kadın sevgili tercihiyle tepkileri üzerine çeken, özel hayatıyla tartışmaların odağındaki ‘milli utanç’ Ebrar Karakurt ‘Boş yapma Abdulhamid’ pankartıyla gündemi işgale devam ediyor. Ahlak dışı yaşamından dolayı kendisine sataşan Twitter kullanıcısına karşı pankart açtığı ileri sürülse de asıl amacın ‘Abdulhamid’ ismi üzerinden kendisine ve gündemdeki yaşam tarzına karşı çıkan mütedeyyin insanlar olduğu aşikâr. Kendisine gelen tonla mesajlardan niye yalnızca birisi seçildi? Sataşmaya cevap ise sosyal medya üzerinden cevabını verdi, tanımadığı bir zatı niye bu kadar ciddiye alıp pankart açma gereği hissetti?’ Kültür ve sanat ağırlıklı, siyaset yazan gazetemiz Yeni Akit yazarlarından Ali Osman Aydın Beyefendi de ‘Kuvayı Latif ve Voleybol Savaşları’ başlıklı yazısının giriş bölümü şöyle; ‘Medyası ve siyasetiyle muhalefeti yöneten akıl, seçim hezimetinin sonrasında bayan voleybol takımının şortlarının arkasına mevzilenmiş durumda. Kendi güçleri, vizyonları, kapasiteleri, zekâları ve mertlikleriyle dövemedikleri iktidarı, kadın voleybolculara dövdürmeye çalışıyorlar. Onları kullanıyor, politikalarına alet ediyorlar. Çünkü siyaseten bitmiş, tükenmiş durumdalar…’

Bunu kullandırmamak, bizi mecliste temsil eden ‘siyasetçilerimizin’ elinde”

Gerici Akit milli gururumuz Ebrar Karakurt’u hedef aldı!