Gerici Akit, katliam sanıklarına sahip çıktı! ‘Sivas’ın yiğit evlatları’

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2020 Perşembe 3:52 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2020 Perşembe 3:59 pm

Gerici Yeni Akit gazetesi, Sivas’ta 33 aydın ve yazarı katledenlere sahip çıktı. Katliam sanıklarının mazlum olduğunu öne süren Yeni Akit, “Sivas’ın yiğit evlatları” ifadelerini kullandı.

2 Temmuz 1993’te 33 aydın, yazar ve şair, 2 otel görevlisinin Madımak otelinde yakılarak öldürüldüğü Sivas Katliamının üzerinden 27 yıl geçti. AKP yandaşı, gerici Yeni Akit gazetesi, katliamın yıl dönümü için hazırladığı haberde, katliam sanıkları için “mazlumlar” ifadelerini kullanarak, “Biz af değil, yeniden yargılama istiyoruz” dedi.

KATLİAM, ‘PROVOKASYON’ OLDU

Muhammed Uzun imzalı haberde, “Müslümanların üzerine yıkılan Sivas’taki Madımak provokasyonunun üzerinden tam 27 yıl geçti” denildi.

Madımak katliamının katillerini savunan avukatlar AKP’nin kurucuları çıktı

KATİLLERE ‘YİĞİT EVLAT’ DEDİ

Katliamın aklandığı haberde, “Kur’an’ın devri bitmiştir’ diyerek İslam’a yönelik hakaret dolu sözler sarf eden Aziz Nesin’i protesto eden Sivas’ın yiğit evlatları ne yeniden yargılandı, ne de otel yangınının gerçek failleri gün yüzüne çıkarıldı” ifadeleri kullanıldı.

Haberde Sivas Davası Mağdurları Platformu Başkanı Feyzullah Soykök’ün “Babam cezaevine girdiğinde 5 yaşındaydım. 27 yıl geçti hâlâ alışamadım. Dışarıda elini kolunu sallayarak gezen asıl suçluların bulunmasını ve davanın adil bir şekilde yeniden görülmesini talep ediyoruz” sözlerine de yer verdi.

AKP yöneticisi Sivas Katliamı’na ‘katliam’ diyenlerin cezalandırılmasını istedi