Geri kayan otobüsü durdurmaya çalışan şoför aracın altında kaldı

Yayın tarihi: 8 Aralık 2023 Cuma 2:49 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma 2:49 pm

İstanbul’da arıza yapan otobüsün geri kaymasıyla aracın altında kalan sürücü Veli Zafer Özek ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İstanbul Sultangazi’de meydana gelen olayda ismi öğrenilemeyen otobüs şoförü kullandığı İETT otobüsünü son durak olan Mescid-i Selam peronuna park etti. İddiaya göre, Veli Zafer Özek otobüste arıza nedeniyle aracın arka kısmına geçerek motor kapağını açtı. Bu sırada otobüs, geri geri kaymaya başlayan otobüsü elleriyle durdurmaya çalışan Özek, aracın altında kaldı.

Özek’in üstünden geçen otobüs durakta park halinde yolcu bekleyen iki taksiye çarparak durabildi. Çevredeki taksi şoförleri bir yandan yardıma koşarken diğer yandan durumu bildirdi.

HAYATINI KAYBETTİ

Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan otobüs şoförüne ilk müdahaleyi yaparak hastaneye kaldırdı. Hastaneye kaldırılan şoför kurtarılamadı.

‘İKİ ELİYLE OTOBÜSÜ DURDURMAYA ÇALIŞTI’

Kazayı gören taksi şoförü Yılmaz Emci, “Ben arabamı en öne park ettim. İETT otobüsü tam dipte duruyordu. Ben tam arabadan inerken baktım otobüs geriye doğru geliyor. İETT şoförü iki eliyle otobüsü durdurmaya çalışıyordu. Arkadaşları ‘sen ne yapıyorsun’ dediği anda otobüs adamı altına aldı. Otobüsün, çok hızlı bir şekilde geri geri geldiğini görünce ben de arabamı kenara doğru kaçırdım. Sonra 3 tane taksiye vurdu bu hale getirdi. Otobüsün lastikleri komple şoförün üzerinden geçti. Durumu ağır olarak hastaneye götürüldü” dedi. (DHA)

Geri kayan otobüsü durdurmaya çalışan şoför aracın altında kaldı

Ailesi uyuyan çocuğu İETT otobüsünde unuttu

Kaynak: DHA