Geri dönüşüm işçileri için tutuklama kararı!

Yayın tarihi: 5 Ekim 2021 Salı 3:29 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 9:47 am

Gözaltına alınan kağıt toplama işçilerinden 3’ü tutuklandı.

İstanbul Ümraniye’de bir kağıt deposunda işçiler, depolara baskın yapan polis ve zabıta ekiplerine karşı eylem yaptı. Bir kağıt deposunu ateşe veren işçilerden ikisi gözaltına alındı.

TELE 1 Muhabiri Engin Açar, kağıt toplama işçilerinden 3’ünün tutukladığını duyurdu.

Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Ali Mendillioğlu TELE 1’e konuştu. Polislerin sahte darp raporu aldıklarını söyleyen Mendillioğlu şu ifadeleri kullandı:

“Dünkü olaylardan sonra valiliğin yaptığı basın açıklaması tutuklanmanın alt yapısını oluşturdu. Yalan söylüyorlar. 20 tane polisin darp raporu aldığını biliyoruz. Her toplumsal olayda aynı şeyi yapıyorlar. Arkadaşlarımızı tutuklamanın zeminini yalanlarla oluşturdular. Arkadaşlarımız oradan çıkacak. Bizim arkadaşlarımızı oraya tıkanlar eninde sonunda o cezaevine girecek. Biz çıkacağız onlar girecek”

 

 

NE OLMUŞTU?

İstanbul Valiliği’nin kararıyla geçtiğimiz günlerde Ümraniye ve Bakırköy de 100’e yakın atık toplama depolarına zabıtalar tarafından baskın düzenlenmiş, yapılan bu baskınlarda 240 kağıt toplayıcısına da cezai işlem uygulamıştı.

Yine İstanbul Bahçelievler ilçesinde bulunan depolara kolluk ve zabıta ekipleri tarafından baskın düzenlenmiş, depoda bulunan malzemelere el konulmuştu.

 

Kağıt toplayıcılarına müdahale: 2 kişi gözaltına alındı