Gergerlioğlu’nun Aysel Tuğluk açıklamasına takipsizlik

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 4:02 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 4:02 pm

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Aysel Tuğluk’un sağlık durumu için yaptığı açıklama için takipsizlik kararı verdi.

HDP’li Aysel Tuğluk’u cezaevinde ziyaret talebi Adalet Bakanlığı tarafından reddedilen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 6 Ocak’ta Tuğluk’un tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi önünde açıklaması ve paylaşımı için TCK 301 (Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve organlarını aşağılama), TCK 277 (bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs) ve TCK 215’ten (suçlu ve suçluyu övme) soruşturma başlatıldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama ve paylaşımla ilgili takipsizlik kararı verdi. Başsavcılık kararın gerekçesi “İhbar ve şikayet konusu fiilin suç oluşturmadığının herhangi bir araştırma yapılmasını gerektirmeksizin açıkça anlaşılması veya ihbar veya şikayetin soyut ve genel nitelikte olması durumunda soruşturma yapılmasına yer olmadığını dair karar verilir” olarak açıkladı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu dolandırdılar

‘ÖNEMLİ VE DEĞERLİ BİR KARAR’

Karara ilişkin ANKA’ya konuşan Gergerlioğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Hasta mahpus Aysel Tuğluk dışarı çıksın’ demenin soruşturma konusu olmayacağını bir savcılık tetkiki sonrası öğrenmiş olduk, ironik olarak Hasta mahpuslar ölmesin’ demenin suç olduğunu iddia etmek bile ne kadar üzücü bir ülkede yaşadığımızı gösteriyordu. Aysel Tuğluk için Kandıra Cezaevi önünde arkadaşlarımızla yaptığım basın açıklaması sonrası TCK 301’den ve ‘bilirkişiye hakaret’ şu, bu gibi abuk subuk gerekçelerle hakkımda bir soruşturma başlatılmıştı. Bugün öğrendim ki takipsizlikle sonuçlanmış.

Bu ne demek? Şu ana kadar hasta mahpuslar için yaptığımız tüm çalışmaların ne kadar önemli, değerli, olduğunu gösteren bir karar. Hasta mahpuslar için mücadele etmenin ne kadar önemli olduğunu gösteren bir karar. Çünkü, hasta mahpuslar yalnızlar ve acılar içinde kıvranırken dışarıda onlara sahip çıkmak gerektiği apaçık ortada.”

Ağabeyi, Aysel Tuğluk’la son görüşmesini anlattı: Telefonu yerine koyarken bile zorlanıyor

GERGERLİOĞLU’NUN PAYLAŞIMI

Gergerlioğlu Kandıra Cezaevi önünde “İkinci bir Garibe Gezer vakası mı olsun? Buradan Aysel Tuğluk’un cenazesi mi çıksın? Neyi bekliyorsunuz?” açıklamasını yapmıştı. Gergerlioğlu, sosyal medya hesabı üzerinden de “Zulüm bitsin, adalet gerçekleşsin. Kandıra Cezaevi’ndeki Aysel Tuğluk çıkmalı!” paylaşımını yapmıştı.

Aysel Tuğluk yeniden Adli Tıp’a sevk edilecek