Gergerlioğlu’ndan Soylu’ya ‘FETÖ’cü terörist’ yanıtı

Yayın tarihi: 24 Aralık 2020 Perşembe 2:59 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2020 Perşembe 3:11 pm

HDP’li Gergerlioğlu, çıplak aramaları gündeme getirdiği için kendisine “FETÖ’cü terörist” diyen Bakan Soylu’ya “Süleyman Soylu da mağdur olsa onun da hakkını sorarım” sözleriyle yanıt verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevlerinde ve gözaltında yapılan çıplak aramaları kamuoyunun gündemine getirdi. Gergerlioğlu’nun gündeme getirdiği ‘çıplak arama’ tepkisi AKP tarafından yalanlanırken, sosyal medyada çok sayıda kadın, çektikleri videoda maruz kaldıkları ‘çıplak arama’yı dile getirdi. Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da ‘çıplak aramaya’ maruz kaldığını açıkladı.

Çıplak aramaya maruz kalan avukattan AKP’li Zengin’e: Sizinle aynı inancı ve aynı mesleği paylaştığım için utanıyorum

Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, bugün yaptığı açıklamada, çıplak aramayı gündeme getiren HDP’li Gergerlioğlu’nu “FETÖ’cü terörsit” ilan ederek, “Türk polis teşkilatına bu iddiaları atan ispatlamazsa, namussuzdur, şerefsizdir. Çıplak arama iftirasını atmak alçaklık ve namussuzluktur. Bunu meclis kürsüsüne taşımak da kelimenin tam anlamıyla acizliktir. Bunu ispatlamayan da namussuzdur. Bir kere sorabilme kabiliyetine sahip değil misiniz yahu? Kimin peşine takılıyorsunuz? Bir terör örgütünün siyasi kanadından, FETÖ’cü terör örgütünden olduğu belli olan bir vekilin peşine takılıyorsunuz. Gergerlioğlu bir FETÖ’cü teröristtir. Üzerinde sadece milletvekili kılıfı var. FETÖ’nün sözleriyle bunu ifade etmektedir” ifadelerini kullandı.

Soylu’dan ‘çıplak arama’ yanıtı: Gergerlioğlu bir FETÖ’cü teröristtir

GERGERLİOĞLU: SOYLU DA MAĞDUR OLSA ONUN DA HAKKINI SAVUNURUM

Gergerlioğlu ise Soylu’ya verdiği yanıtta “Aslında onun seviyesine inmek istemem ama bir insan hakları savunucusu olarak hakkı üstün tutarım ve buradan beyan edeyim; neden bana saldırıyorlar, ‘kral çıplak’ dediğim için, ‘çıplak arama var’ dediğim için, kadınlara, erkeklere, çocuklara yapılan cinsel tacize karşı çıktığım ve tüm kamuoyu yanımda olduğu için. Arkamda millet olduğu için bana saldırıyorlar. Ben herhangi bir grubun üyesi olsam kimseye bırakmam kendim söylerim. Ben bir insan hakları savunucusuyum, mağdurun kimliğine bakmam. Zalime karşı mazlumun yanındayım yıllardır. Ben sadece mağduriyetlere odaklandım. Yarın Süleyman Soylu da mağdur olsa onun da hakkını sorarım. Yarın AK Parti muhalefete düşse, mağdur olsa onun da hakkını sorarım. İnsan hakları savunucularını anlamayanlar yalanlar, hakaretler ve iftiralarla saldırabilir ama biz biliyoruz ki kamuoyu arkamızdadır.”

Tuncay Özkan: Ben de çıplak aramaya maruz kaldım

AKP’liler yalanlamıştı! Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden ‘çıplak arama’ açıklaması geldi

Başsavcılık duyurdu: ‘Çıplak arama’ paylaşımlarına ‘FETÖ’ soruşturması

‘Çıplak arama’ önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi