Gergerlioğlu’ndan eski AKP’li vekile ‘eylem’ teşekkürü

Yayın tarihi: 19 Mart 2021 Cuma 4:06 pm - Güncelleme: 19 Mart 2021 Cuma 6:26 pm

Meclis’teki protestosuyla tanınan eski AKP Bitlis Milletvekili Abdürrahim Aksoy, milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu ziyaret etti. Gergerlioğlu, Aksoy’a protestosu için teşekkür ederek, “Eyleminiz çok anlamlıydı ve çok etkili oldu” dedi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin tezkerenin Meclis Genel Kurulu’nun dünkü oturumunda görüşülmesi sırasında basın locasında oturan AKP eski Bitlis Milletvekili Abdürrahim Aksoy, durumu “Yaşasın özgürlükçü demokrasi. Yaşasın demokratik Türkiye. Kahrolsun otokrasi” diye bağırarak protesto etmişti.

Abdürrahim Aksoy  milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu ziyaret etti. Aksoy ziyaret sırasında şu değerlendirmelerde bulundu: “Sizin milletvekilliğinizin düşeceği gün 15 tane milletvekili söz hakkı aldı. Bir tanesi bile konuya girmedi. Alakasız konulardan bahsedildi. Sanki Meclis’te antidemokratik bir uygulama olmayacakmış gibi. Kendi mesai arkadaşlarının haksız yere vekilliklerinin düşürülmesine kulaklarını tıkadılar. Bu, Meclis’e yakışmaz. Bir de size yönelik suç mesnedi de hukuksuz. Hak ihlallerine karşı mücadele eden bir insanın böyle bir muamele ile karşılaşması, hemen sonrasında parti kapatma davası açılması kabul edilemez.”

Gergerlioğlu Abdürrahim Aksoy’a teşekkür ederek, “Mesele sadece ben değilim, milyonların iradesi. Eyleminiz çok anlamlıydı ve çok etkili oldu. Meclisteki diğer milletvekillerini duyarlı bir hale getirdiniz” dedi.

Meclis’te ‘kahrolsun otokrasi’ diye isyan eden eski AKP’li vekilden açıklama

AHMET TÜRK VE İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİNDEN ZİYARETLER

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), eski siyasetçi Ahmet Türk’te Gergerlioğlu’nu ziyaret etti. Gergerlioğlu, ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, “Meclis’e darbe sadece bomba atarak mı yapılır? Hayır, işte gördünüz. A’dan Z’ye haksız hukuksuz bir yargı süreci sonrası 90 bin kişinin oyunu almış Kocaeli halkının oyunu almış Ömer Faruk Gergerlioğlu anayasal bir takım oyunlarla Meclis’ten ekarte ediliyorsa, milletin vekili cezaevine gönderilmeye çalışılıyorsa buna karşı durmak bizim en temel meşru hakkımızdır ve barış talebimizdir. Üzücü olan bu toplumun barış talebine darbe vurulmasıdır. Biz bu toplumda yıllardır insan hakları, hukuk, adalet diyen insanlarız. Kürt meselesinde çözümden başka bir yolu düşünmeyen, bilmeyen, söylemeyen insanlarız ama dayatılan hep çatışma savaş ve maalesef çözümsüzlük. Benim yaptığım bir barış paylaşımı bahane edilerek hakkımda açılan bir dava vardı.”

“HUKUKSUZLUKLAR BİTMİYOR”

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, AYM başvurusunun sonuçlanmasının beklenmesi gerektiğini tekrarlayan Gergerlioğlu, “Bu direniş adalet yerini bulana kadar devam edecek. Hukuksuzluklar bitmiyor. Bu sabah İHD Eş Genel Başkanı değerli arkadaşımız sayın Öztürk Türkdoğan ve onlarca arkadaşımızın Türkiye’nin dört bir tarafında yine gözaltına alındığını ve haklarının gasp edildiğini görüyoruz. Önümüzde Newroz var, Newroz’un coşkusunu heyecanını yok etmeye çalışan zihniyet yapıyor, bunlar boşuna çabalardır. Biz hukuk ve insan hakları mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

“İDDİANAME AKIL DIŞI”

Gergerlioğlu, HDP’nin kapatılması yönünde hazırlanan iddianameye dair bir soru üzerine şunları söyledi: “Büyük bir hukuksuzluk, akıl tutulması halini görüyoruz. Bu çözüm süreci nasıl yapıldı? İşleri güçleri çözüm sürecinde rol alan aktörleri suçlamak, kendilerini kurtarmak ve temize çekmek. Çözüm süreci bu ülkede hepimizin gözleri önünde yapıldı ama rol alan aktör bizim partiden biri ise suçlu. İktidar partisinden ise hiçbir şekilde suçlanmayan bir kişi. Çözüm sürecinde ne yapıldıysa devlet bilgisi dahilinde yapılmıştır. İmralı görüşmeleri devlet bilgisi dahilinde yapılmıştır. Daha sonra bunları insanların önüne koyarak suçlamak hukuksuz, akıldışı bir yöntemdir. Kürt meselesi parti kapatarak yıllardır çözülemedi, çözülmez.”

“SİNE-İ MİLLET DÜŞÜNCEMİZ YOK”

Kapatılma davası sonra HDP için sine-i millete dönme yönünde bir arar alınıp alınmayacağı sorusuna ise Gergerlioğlu, “Sine-i millet diye bir düşüncemiz yok, fezlekeler bizim demokratik siyasetimizi engellemek için bize gönderiliyor. Bu meclise gönderilen fezlekelerin yüzde 90’nı bize geliyor. Neden? Çünkü biz insan hakları sorunlarıyla ilgili çok önemli çözüm önerileri sunuyoruz ve bu yüzden bunlarla bizi susturmaya çalışıyorlar. Buradan hareket ederek partimizi kapatmaya çalışıyorlar. Bunlar defalarca denenmiş boş işler. Sonuç alınamaz” yanıtını verdi.