Ömer Faruk Gergerlioğlu cezaevine götürüldü

Yayın tarihi: 2 Nisan 2021 Cuma 7:42 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2021 Cumartesi 3:45 pm

Vekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, evinde gözaltına alındı. İlk muayenede anjiyo önerilmesine rağmen cezaevine gönderilen Gergerlioğlu’na daha sonra anjiyo yapıldı. TELE1’e konuşan Salih Gergerlioğlu, “Babamı otoparktan kaçırdılar. Sincan Cezaevi’ne götürdüler” dedi.

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kesinleşmiş yargı cezası nedeniyle 10 günlük süre doldu, evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. ‘Ayakkabısını giymesine bile müsaade edilmeden darp edilerek gözaltına alındığını’ söyleyen Gergerlioğlu’nun sağlık kontrolüne götürüldü.

Doktor, göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne götürülmesi gerektiğini belirtti. Ancak, doktorun önerisini dikkate almayan polisler, Gergerlioğlu’nu cezaevine götürdü. Darp raporu da alan Gergerlioğlu, daha sonra Ankara Şehir Hastanesine getirildi. Anjiyo olan Gergerlioğlu, tansiyonunun yüksek olması sebebiyle yoğun bakıma alındı.

GERGERLİOĞLU’NA ANJİYO YAPILDI

Avukat Bişar Abdi Alınak, Gergerlioğlu’nun adliyeye götürüldüğü belirtti. Twitter hesabından paylaşım yapan Alınak, “Ömer Faruk Gergerlioğlu az önce adliyeye getirildi. Göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle hastane doktoru anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne götürülmesi gerektiğini belirtmiş. Şimdi hangi hastanede ve ne gibi bir tıbbi müdahalede bulunulduğunu bilmemekteyiz. Tarafımıza bilgi verilmiyor” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu’nun hastanede olduğunu aktaran Salih Gergerlioğlu Twitter hesabından “Babam hastanede. Kalp ve göğüs ağrısından dolayı anjiyo olacak” dedi. Bir süre sonra bir paylaşım daha yapan Salih Gergerlioğlu “Hala hangi hastanede olduğunu bilmiyoruz. Herkes farklı hastaneye yönlendiriyor. Adliyede nöbetçi savcı yok. Sağlıklı bilgi veren yok. Nasıl bir düşmanlık bu?” diye sordu.

Daha sonra, doktorların anjiyo önermesine rağmen Gergerlioğlu’nun cezaevine götürüldüğü ortaya çıktı. Salih Gergerlioğlu, babasının sedyede fotoğrafını paylaştı ve gece yarısından sonra hastaneye götürüldüğünü belirtti: “Hastaneye daha yeni getirildi. İlk hastanesindeki doktor anjiyo önermesine rağmen cezaevine götürmüşler. Böyle bir rezalet olabilir mi? Ne yapmaya çalışıyorsunuz?”

“YÜKSEK TANSİYON NEDENİYLE YOĞUN BAKIMA ALINDI”

Cezaevinden Ankara Şehir Hastanesi’ne götürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’na burada anjiyo yapıldı. Salih Gergerlioğlu, babasının yüksek tansiyon nedeniyle yoğun bakıma alındığını duyurdu. Gergerlioğlu daha sonra “Bugün yoğun bakımda kalacak. Durumu iyi” mesajını paylaştı.

SALİH GERGERLİOĞLU: BABAMI ADETA MİZANSEN UYGULAYARAK KAÇIRDILAR

Salih Gergerlioğlu daha sonra yoğun bakımda bulunan hastaneden cezaevine götürüldüğünü yazdı. Salih Gergerlioğlu, “Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar” ifadesini kullandı. TELE1’e de konuşan Salih Gergerlioğlu, “Babamı otoparktan kaçırdılar, doktorlar herhangi bir bilgi vermedi. Sincan Cezaevi’ne götürüldü” dedi. Salih Gergerlioğlu, daha sonraki sosyal medya paylaşımında ise “Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü” diye yazdı.

İLGİLİ HABER | Gergerlioğlu darp raporu aldı

“DARP GÖRDÜM”

Gergerlioğlu, hastanede “Kolluktan darp gördüm. Böyle rezalet olmaz. Arabanın içinde beni vurmakla tehdit ediyor. Nerede görülmüş böyle rezalet ya? Bana küfürler ediyor” dedi.

SALİH GERGERLİOĞLU TELE1’E KONUŞTU

Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu şu paylaşımı yaptı:

Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu gözaltı anına ilişkin, “Aynı rezalet tekrarlandı. Ayakkabılarını giymesine müsaade etmeden yaka paça çıkardılar” dedi. Salih Gergerlioğlu, “Zorbalığın fotoğrafı” notuyla Gergerlioğlu’nun ayakkabılarını ve eşyalarının olduğu bir kareyi paylaştı.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Gergerlioğlu’nun evinde tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Anayasanın 84/2. maddesi gereğince milletvekilliği düşen Ömer Faruk Gergerlioğlu, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un 19/1 maddesi gereğince kendisine yapılan çağrıyı tebliğ almış olmasına rağmen 10 günlük yasal süre içinde gelmemesi üzerine yasal zorunluluk olarak hakkında yakalama emri çıkarılmış, çıkarılan yakalama emrine istinaden de ikametinde yakalanmıştır” ifadelerini kullandı.

GÖZALTINDAN ÖNCE: “MUTLAKA GERİ DÖNECEĞİZ”

Ömer Faruk Gergerlioğlu, kapısında kendisini tutuklamak üzere gelen polisler beklerken, cezaevine gitmeden önce son sözlerini ARTI TV’den Ezo Özer’e bağlanarak canlı yayında paylaştı. Direnmeye devam edeceğini yineleyen Gergerlioğlu, “Kapıda şuanda acele etmemi istiyorlar ama halkıma şunu söyleyeyim. Bu zulüm bir gün mutlaka biter. Şuan bilsinler ki bu ülkenin barış umutlarını yok etmeye çalışıyorlar. Biz doğru şeyler söylediğimiz ve halkımızın vekili olduğumuz için cezalandırılıyoruz. Ben bu halkın onurunu ayaklar altına aldırmadım aldırmama da ama mücadele edeceğiz ve bir gün mutlaka geri döneceğiz. Dönmesem de ben cezaevinde olsam da bu halkın vekiliyim. Bu hikaye burada bitmez, bu zulüm böyle devam etmez. Mecliste söylediğim sözü tekrarlayayım: Direnmek, yaşamaktır.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 31 Mart’taki gündem toplantısında HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu görüşmüştü. Mahkeme, yetkisizlik nedeniyle başvuruyu oy birliğiyle reddetmişti.