Gergerlioğlu: Boş kağıda imza atan isimler ifşa olmalı

Yayın tarihi: 11 Ekim 2021 Pazartesi 7:07 am - Güncelleme: 11 Ekim 2021 Pazartesi 7:07 am

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan’ın “Benim hükümetten ayrıldığım dönemde Bakanlar Kurulu’nda boş kağıtlar imzalanıyordu, en son üstü dolduruluyordu.” sözleri tartışılmaya devam ediyor. HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, “O dönem Bakanlık yapanlar açıklama yapmalı. İsimleri ifşa olmalı” dedi.

TELE1’de başlayan ‘Gündem Özel Lider Söyleşileri’ programında Merdan Yanardağ’ın sorularını yanıtlayan Ali Babacan, “Referandumda ‘hayır’ da çıksaydı Türkiye şu anda fiilen aynı yönetilecekti. Benim hükümetten ayrıldığım dönemde Bakanlar Kurulu’nda boş kağıtlar imzalanıyordu, en son üstü dolduruluyordu. Sayın Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanıyordu. Yine tek imzayla alınıyordu aslında bu kararlar. O dönemin bakanlarına sormanız lazım. Biz ayrıldıktan sonraki dönem oluyor bunlar. Bütün bu KHK’lar öyle. Bunları özel sohbetlerde o dönemin bakanlarına sormanız lazım. Bunu kimse çıkıp itiraf etmez” dedi.

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Babacan’ın açıklamalarına ilişkin sosyal medya hesabından şu değerlendirmeyi yaptı:

“Büyük skandalı Sayın @alibabacan açıklamış. Boş kağıda imza atan Bakan, Bakan mıdır? İradesini teslim etmiş kişi nedir? Şu hale bakın! Milyonların hayatını karartan KHKlar emir kulu zihniyetiyle oluşturulmuş. O dönem Bakanlık yapanlar açıklama yapmalı. İsimleri ifşa olmalı”

Ali Babacan TELE 1’de açıkladı: Bakanlar boş kağıda imza atıyordu