Gergerlioğlu: Bir skandala daha imza atacaklar

Yayın tarihi: 26 Şubat 2021 Cuma 4:43 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2021 Cuma 5:17 pm

Kendisi için yapılan dayanışma etkinliğine katılan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, ‘örgüt propagandası’ suçundan Yargıtay’ca onanan cezasıyla ilgili konuştu. CHP’li Enis Berberoğlu’yla ilgili sürece dikkat çeken Gergerlioğlu, “İkinci bir skandala imza atacaklar” dedi.

HDP Ankara İl Örgütü, yaptığı bir paylaşım nedeniyle mahkemece hakkında ‘örgüt propagandası’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verilip, bu cezası Yargıtay’ca onanan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na destek için parti binasında dayanışma buluşması gerçekleştirdi. Etkinlikte, HDP’li vekiller Ömer Faruk Gergerlioğlu, Filiz Kerestecioğlu, İl örgütü üyeleri ve insan hakları savunucuları bir araya geldi.

KERESTECİOĞLU: SİYASİ BİR KARAR

Toplantıda konuşan HDP Ankara Filiz Kerestecioğlu, sürecin uzun sürmeyeceğini belirterek, şunları söyledi: “Ömer Faruk vekilin her haksızlığa karşı mücadele ettiğini halkımız da biliyor. Bütün arkadaşlarımızın, vekillerimizin, gasp edilen belediyelerimizin ve belediye başkanlarımızın hepsini alacağız ve hepsinin fiziken yanında olacağız. Bu mücadele onların istediği, dizayn etmeye çalıştığı gibi engellenmeyecek. Biz ciddi bir hukuksuzlukla şu karşı karşıyayız tıpkı diğer arkadaşlarımıza yapıldığı gibi. Hukuk konuşacak bir şey yok. Siyasi bir yargı kararı var.”

GERGERLİOĞLU: BARIŞ UMUDUMUZ BİTMEDİ

Kerestecioğlu’nun ardından söz alan Gergerlioğlu ise, Kürt sorunuyla ilgili çalışmalar yaptığını hatırlatarak, “Diğer arkadaşlarımıza yapılanların benzeri bugün de bana ve diğer vekillere yapılmaya çalışılıyor. Çözüm süreci bitti ama bizim barış umudumuz bitmedi. Çözüm süreci ardından dökülen kanlar, yakılan, yıkılan şehirler sonrasında biz yine barış demeye devam ettik. Bu muktedirlerin yaptığı gibi can almak bizim işimiz değildi” dedi.

“DÜNYA TARİHİNE GEÇECEK BİR KARAR”

Cezaya konu olan paylaşımıyla ilgili de konuşan Gergerlioğlu, şunları söyledi: “Murat Karayılan gazetecilere bir demeç vermişti ‘Devlet isterse barış bir ayda gelir’ diye. Ben bu haberi paylaştım. Savcı da bunu suç kabul etti, hakim onadı ve bana ‘terör örgütü propagandası’ suçuyla 2 buçuk yıl ceza verdiler. Hakim ‘istinafta halledersin’ dedi. Gördüğüm kadarıyla istinaftakiler dosyayı dahi okumamış çünkü içeriğe hakim değiller. Jet hızıyla Yargıtay’a gitti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı da dosyaya hakim olmadığı için de bir ayda ceza istedi. Bir yıl sonra cezam onandı bire karşı 4 oyla. Bu karar dünya yargı tarihine geçecek kararlardan birisi. Bu kararda zerre kadar yargısal bir analiz yok.

Hem bize hem partimize yönelik yoğun bir imha operasyonu var. Kendimizi savunma şansı verilmiyor. Biz hepimiz mücadele edecek ve sonuna kadar direneceğiz. İkinci bir skandala imza atacaklar. Garê operasyonunda 2 buçuk yıl boyunca bu aileler bize geliyordu, insan hakları savunucuları bunu gündeme getirdi ama adım atmayan bir devlet anlayışı vardı. Bir şekilde bu insanlar kurtarılabilirdi. Biz ‘barışa bir yol bulunsaydı’ diyoruz ama bize ‘terörist’ diyorlar. Bizim bütün muradımız bir an önce bu topraklara barışın gelmesidir.” (MA)