Gergerlioğlu Adalet Nöbeti’nin 3. gününde: Bir milletvekili ayak oyunlarıyla cezaevine itildi

Yayın tarihi: 19 Mart 2021 Cuma 2:20 pm - Güncelleme: 19 Mart 2021 Cuma 2:21 pm

Milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından meclisten ayrılmayarak Adalet Nöbeti tutan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, İHD’nin kendisine yaptığı ziyaretin ardından basın açıklaması yaptı. Gergerlioğlu, “Vekilliğim kağıt üzerinde usulen düşürülmüştür ama bu anayasayı çiğneyerek yapılmıştır. Ben bu kararı tanımıyorum.” diye konuştu.

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adalet Nöbeti’nin üçüncü gününde mecliste kalmaya devam ediyor. Gergerlioğlu’na destek için Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) heyeti de meclise ziyarette bulundu.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, destek ziyaretinin ardından düzenlenen ortak basın açıklamasında konuştu. Bozgeyik şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Gergerlioğlu pek çok kesimin sorunlarını gündemleştirdi, parlamentoda da takipçisi oldu. Milletvekilliğinin düşürülmesi hukuksuzluktur. Sizlerin mücadelesi hepimiz için örnek. Tüm KHK’liler ve konfederasyonumuz olarak yanınızdayız.”

“BİR MİLLETVEKİLİ AYAK OYUNLARIYLA CEZAEVİNE İTİLDİ”

Ömer Faruk Gergerlioğlu ise Adalet Nöbeti’ne devam edeceğini vurgulayarak, “Biz burada adalet üzerine direniyoruz. Arkadaşlarımız burada. Dünyada eşi benzeri olmayan bir direnişi gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de bir milletvekili hukuksuz ayak oyunlarıyla cezaevine itilmiştir ve o vekilin partisi de kapatılmaya çalışılmıştır. Biz burada hak ve adalet üzerine direniyoruz. Adalet yerini bulana kadar direnişimiz devam edecek.” diye konuştu.

Gün içinde HDP’ye yönelik düzenlenen operasyonlar ve İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın gözaltına alınmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu sözlerine şöyle devam etti:

”Türkiye’de hukuksuzluklar devam ediyor. İnsan Hakları Derneği eş genel başkanı Öztürk Türkdoğan ve onlarca arkadaşımızın Türkiye’nin dört bir tarafında gözaltına alındığını ve haklarının gasp edildiğini görüyoruz. Bunlar boşuna çabalardır. İnsan hakları savunucuları saldırıya uğrar, büyük haksızlıklara uğrar ama bizim çok gurur duyduğumuz bir şey vardır. En sonunda insan hakları savunucuları hep haklı çıkar. Bugün İHD’yi kriminalize etmeye çalışabilirsiniz ama bunlar boşuna çabalardır.”