George Clooney’den cinsiyetçi otel sahibine boykot çağrısı

Yayın tarihi: 29 Mart 2019 Cuma 4:47 pm - Güncelleme: 29 Mart 2019 Cuma 4:47 pm

Amerikalı oyuncu George Clooney, eşcinselliği ve zinayı recm ile ‘cezalandırmaya’ hazırlanan Brunei’ye karşı boykot çağrısı yaptı.

Amerikalı oyuncu George Clooney, eşcinselliği ve zinayı recm ile ‘cezalandırmaya’ hazırlanan Brunei’ye karşı boykot çağrısı yaptı. Clooney, Brunei devleti ile bağlantısı bulunan dokuz lüks otelin boykot edilmesini önerdi.

Siyasi aktivizmiyle tanınan Amerikalı oyuncu George Clooney, eşcinselliği ve zinayı recm ile ‘cezalandırmaya’ hazırlanan Güney Asya ülkesi Brunei’nin protesto edilmesi için dokuz lüks otele boykot çağrısı yaptı. Clooney, Brunei devleti ile bağlantısı bulunan bu otellere ödenecek her bir kuruş ile recm uygulamasına destek verilmiş olacağına dikkat çekti.

‘GERÇEKTEN YARDIM EDECEK MİYİZ?’

Deadline sitesi için bir makale kaleme alan Clooney, “Bu dokuz otelden birinde her kaldığımızda, her toplantı düzenlediğimizde ya da her yemek yediğimizde, kendi vatandaşlarını eşcinsel oldukları ya da zina yapmakla suçladıkları için ölümüne taşlamayı ve kırbaçlamayı seçen adamların cebine doğrudan para koymuş olacağız. Bu insan hakları ihlallerinin parasının ödenmesine gerçekten yardım edecek miyiz? Masum insanların öldürülmesinin finanse edilmesine gerçekten yardımda bulunacak mıyız?” diye sordu.

‘ONLARLA İŞ YAPANLARI UTANDIRABİLİRİZ’

“Yıllar içinde kanlı rejimlere dair şunu öğrendim ki, onları utandıramıyorsunuz” diyen Clooney şöyle devam etti: “Fakat onlarla iş yapan ve [ihlallerini] görmezden gelen bankaları, finansörleri ve kurumları utandırabilirsiniz.”

Clooney’nin boykot çağrısı yaptığı oteller, Brunei Maliye Bakanlığı’nın bir kolu olan Brunei Yatırım Ajansı’nın sahibi olduğu, Dorchester Collection isimli lüks zincire ait. Zincirin İngiltere’de üç, ABD, Fransa ve İtalya’da ikişer oteli bulunuyor.

Brunei’de 3 Nisan günü yürürlüğe girecek olan yeni yasada, eşcinsellerin ve zina ile suçlananların recmedilmesi öngörülüyor.