Genius X 2000N : Yapay zeka teknolojisine sahip diş fırcası

Yayın tarihi: 30 Kasım 2020 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 29 Kasım 2020 Pazar 1:21 pm

Oral-B’nin tepe modeli olan Genius X 2000N kullanıcılara inanılmaz bir deneyim vaat ediyor. 9000 ve 10000 serilerinin yerine geçen bu yeni model birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Bunlardan en önemlisi elbette ki yapay zeka teknolojisi.

Yapay zeka günlük hayatımızın birçok alanında kullanılmaya başlandığını söylemek mümkün. Buna en güncel örnek ise, elektrikli dış fırçaları konusunda piyasaya öncülük eden Oral-B markasının Genius X 2000N modelini gösterebiliriz.

Her fırça başlığıyla uyumlu olan Genius X 2000N , ilk olarak göz alıcı tasarımı ile meraklı gözleri üzerine çekiyor. Oldukça sağlam bir işçilik ve üst seviye bir malzeme kalitesi ile karşımıza çıkan bu ürün, ele çok iyi oturması ile önemli bir avantaj sağlıyor. Bununla birlikte kullanıcıya yep yeni bir deneyim vaat ediyor.  Unutmadan. Beraberinde gelen seyahat kutusu, ürünü başarılı bir şekilde muhafaza ediyor ve ekstradan iki adet fırca kafasına da yer veriyor.

Şarj adaptörü benzer Oral-B ürünlerle aynı. Firma bu alanda bir değişikliğe gitmemiş olması biraz üzücü. Çünkü kullanıcılar bu tür premium modellerde az da olsa bir fark görmek isterler.

Genius X 2000N

Temel fonksiyonlar

Plakları %99’a kadar giderdiğini iddia eden ve elektrikli diş fırçalar arasında Premium segmentte yer alan Genius X 2000N, birçok temel fonksiyonların yanı sıra kullanıcılara ekstra özellikler de sunuyor. Bu üründe özellikle yapay zeka’nın nasıl çalıştığını fazlasıyla merak ediyorduk.

Günlük, hassas, beyazlatıcı, Pro Clean, Dil temizleme ve Diş eti koruması olmak üzere altı farklı temizleme moduna sahip olan bu ürün aynı zamanda basınç sensoru ve 2 dakikalık bir zamanlayıcı özelliğine sahip. Zamanlayıcı özelliği diş hekimlerinin tavsiye ettiği 2 dakikalık diş fırçalama zamanlaması göz önünde bulundurularak sizi 30 saniyede bir uyarıyor ve 2 dakika süresince dişlerinizi fırçalamanızı sağlıyor.

Genius X 2000N’in ucunda yüzük şeklinde bir LED ışığı yer alıyor. Diş fırçasını dişlerinize fazla bastırdığınızda basınç sensoru devreye giriyor ve LED ışığı kırmızı yanarak sizi uyarıyor.

Bununla birlikte sahip olduğu Bluetooth teknolojisi sayesinde akıllı telefonunuza sorunsuzca bağlanabiliyor. Esas eğlence de bu noktada başlıyor. Ürünü Bluetooth teknolojisi ile telefonunuza bağladığınızda ücretsiz olan Oral-B uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Bu uygulama sayesinde de birçok özelliği görebildiğiniz gibi ürünü ayarlamanız da mümkün.

 Yapay Zeka

Yuvarlak başlı fırça ve yapay zeka sayesinde dişlerinizi ne kadar fırçaladığınızı, diş fırçanızı dişlerinizin hangi kısmında ne kadar süre tuttuğunuzu ve fırçalamadığınız diş olup olmadığını uygulamada görmeniz mümkün. Üründe beğendiğimiz bir özellik, hareket sensörü sayesinde fırçalama stilinizi tanıyor ve en verimli anlar için sizi yönlendiriyor olması. Bununla birlikte Oral B mobil uygulaması sayesinde gerçek zamanlı bir geri bidirim sağlanması çok önemli bir avantaj.

Genius X 2000N

Genius X’in içinde bulunan basınç sensörü dişinize yaptığınız baskıyı fark edip sizi uyardığını söylemiştik. Bu özellik yapay zeka ile birleştiğinde, dişlerinize fazla basınç uygulandığınızda,  bunu anında fark ederek motoru yavaşlatması.  Bu da diş etlerinizin zarar görmesini engellemesi anlamını taşıyor.

Uygulamanın diğer bir avantajı ise, diş fırçasının zaman içinde gösterdiğiniz gelişimi her gün izleyerek size en iyi sonuçlar için rehberlik etmesi. Mobil uygulama üzerinden gün, hafta, ay ve yıl olarak analiz ve raporlar gösterilebiliyor.

Kullanım

Dişler manuel olarak fırçalandığında dakikada 500-600 hareket yapabiliyorken Genius X, dakikada 48 bin hareket gerçekleştiriebiliyor. Bununla birlikte 3 boyutlu hareket özelliği sayesinde  titreşim, salınım ve dönme hareketlerine de sahip.

Titreşim hareketi, dişlerin üzerinde plakları ufalayıp küçük parçalara ayırırken, salınım ve dönme hareketleri de hem yemek artıklarını hem de plakları dişlerinizden uzaklaştırıyor.

Kaliteli bir işçilik ve zengin fonksiyonlu olan bu ürün kesinlikle küçük ve hafif değil. Buna karşın ele çok iyi oturuyor ve ergonomisi sayesinde de rahatlıkla kullanılabiliyor. Yuvarlak uclu fırca dakikada 8800 döngü hızı ile birlikte 40 000 kere titreşebiliyor.  Evet , bu ürün  benzer ürünlerle kıyasla biraz daha sesli. Ama buna karşın elde tutulduğunda çok daha az bir titreşim yayıyor ve benzser ürünlerle kıyasla kullanıcıyı kesinlikle bir rahatsız vermiyor.

Üründe beğendiğimiz bir özellik, bir önceki modelde ihtiyaç duyulan ve aynaya monte edilen bir kamera aparatına ihtiyaç duyulmaması. Bu özelliği yapay zeka devralmış görünüyor ve oldukça başarılı çalışıyor.

Yaptığımız denemelerde dişleri fırçaladıktan sonra insanda bir rahatlama hissi oluşturduğunu gördük.  Motivasyonu yükselten uygulama sayesinde dişlerinizin oldukça temiz olduğu hissine kapılıyorsunuz. Hatta bu ürünü uzun süre kullandığınızda sanki profesyonel bir diş temizliği yaptığınız hissi oluşuyor.  İşin gerçeği, ürünü düzenli kullandığınızda dişlerinizde bir değişim olduğunu birkaç gün içinde de görebiliyorsunuz.

Genius X 2000N

 Sonuç

Piyasada yaklaşık 20 çeşit Oral-B diş fırçaları mevcut. Bu modeller 4 ana kategoride sıralanmış durumda. Giriş seviyesi Vitaly’den tutun Pro, Smart ve Genius gibi. Kategori değiştikçe tasarım ve malzeme kalitesi de doğru orantılı olarak değişiyor. Bununla birlikte fiyat da artıyor.

Genius X 2000N, önceki nesil ürünlere göre (9000, 10000) hem tasarım hem de fonksiyon alanında daha üstün olduğunu söylemek mümkün. Buna karşın bu ürünlerle kıyasla en Premium dolaysıyla da en pahalı modellerden biri.

Evet. Genius X 2000N şu ana kadar gördüğümüz elektirkli diş fırçalar arasında en performanslı en verimli ürün olduğunu söylemek mümkün. Bu ürün test ettiğimiz ürünler arasında en iyisi. Peki daha uygun diş fırçaları çok mu kötü? Bunun cevabı hayır. Günün sonunda sadece diş temizliği söz konusu ise daha uygun bir diş fırçası ile yüksek bir verim almanız mümkün.  Ama günümüzde teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanan yani teknolojinin son noktası olan bir diş fırcası arıyorsanız Genius X 2000N paranın hakkını fazlasıyla veriyor.

 Microsoft Xbox Series X performansı hakkında açıklama yaptı