Genelevi basıp 3 kadını katleden Afgan sığınmacının ifadesi ortaya çıktı: İntikam için planlı saldırmış

Yayın tarihi: 26 Şubat 2024 Pazartesi 9:59 am - Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi 1:08 pm

Viyana’da bir genelevi basıp 3 kadını katleden Afgan sığınmacının ifadesi ortaya çıktı. Katilin reddedildiği gerekçesiyle intikam almak için saldırıyı planlı düzenlediği öğrenildi.

Geçen hafta Avustuya’nın başkenti Viyana’da 27 yaşındaki isminin Ebadullah olduğu öğrenilen bir Afgan mültecinin Brigittenau bölgesindeki bir genelevde yaşanan dehşet dünya gündeme oturdu.

Viyana Emniyeti, genelev binası dışında kan izleri görüldüğü yolunda yapılan ihbarın ardından olay yerine gidildiği, bina içerisinde 3 kadının cesedine ulaşıldığını açıkladı Yerel medyaya son müşteri olarak binaya girmek istediğini ancak içeri girmesine izin verilmeyince gururu incindiği için böyle bir cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi.

Afganistan uyruklu sığınmacı cesetlerin bulunmasından kısa süre sonra genelev yakınında yakalanarak gözaltına alındı.

SALDIRI PLANLANMIŞ

Yaralı ele geçirilen Ebadullah’ın polis sorgusunda verdiği ifadede cinayetin detayları ortaya çıktı.

Ebadullah’ın ifadesinde saldırıyı planlı bir şekilde yaptığı öğrenildi. Daha önce de aynı mekana gittiği öğrenilen Ebadullah’ın burada reddedildiği gerekçesiyle intikam almak için saldırıyı düzenlediği ortaya çıktı.

Genelevi basan Afgan sığınmacı dehşet saçtı! Gururu ‘incinmiş’

CESETLER MEKANIN FARKLI ODALARINDA BULUNDU

Avusturya medyasındaki habere göre, kadınların cansız bedenleri mekanın farklı odalarında ve kadınların cansız bedenlerinin tanınamaz halde bulundu. Ebadullah’ın 2022 yılında ülkeye giriş yaptığını ve mülteci merkezinde kaldığı da belirtildi.

ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN ÇİNLİ OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Avusturya merkezli medya kuruluşu Kurier’in haberine göre, “Polis yetkilileri dini bir amacın olmadığını düşünüyor. Saldırgan da öldürdüğü kadınlarla daha önce bir geçmişi olmadığını söyledi. Öldürülen kadınların Çinli olduğu düşünülüyor” denildi.

MEKANDA DÖRDÜNCÜ BİR KADIN VARMIŞ

Saldırı sırasında mekanda bulunan dördüncü kadının da kendisini odasına kilitleyerek gizlendiğini ve içeriden gelen çığlık ve arbede seslerini duyarak travma yaşadığı açıklandı.

Kaynak: TELE1