‘Genelev kapatıldı’ haberini yapan gazeteci defalarca tehdit edildi

Yayın tarihi: 3 Ocak 2021 Pazar 9:19 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2021 Pazar 9:19 pm

Gazeteci Elvan Yılmaz, ‘Çorum genelevi valilik ve belediyenin aldığı karar ile kapatıldı’ başlıklı haberinin ardından tehdit edildi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Çorum Valiliği ve belediyenin ortak kararıyla kapatılan genelevin haberini yapan gazeteci Elvan Yılmaz, kimliği belirsiz kişiler tarafından defalarca tehdit edildi. Sürekli değişik numaralardan aynı kişi tarafından arandığını ve “Kendine dikkat et bunun hesabını vereceksin” gibi sözlere maruz kaldığını ifade eden Yılmaz, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında geçici süreyle kapatılan Çorum genelevinin tamamen kapatılması kararı alınmıştı. Daha önce Aşağı Sanayi Sitesindeki Çorum Tarım İl Müdürlüğü yanında faaliyet gösteren Çorum genelevi, o yıllarda şehrin içerisinde kaldığı gerekçesiyle bugünkü Çorum Terminali karşısında bulunan bölgeye taşınmıştı.

Yaklaşık 100 yıllık olan genelevin işletmeciliği Çorum Valiliği tarafından yapılırken, mevcut arazisi ise Çorum Belediyesi’ne aitti.