Genel Yayın Yönetmeni Sarılar canlı yayında açıkladı: İşte Olay TV’nin kapanma sebebi!

Yayın tarihi: 25 Aralık 2020 Cuma 7:40 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2020 Cumartesi 11:02 am

Olay TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, kanalın sahibi Cavit Çağlar’ın baskı altında olduğunu söyleyerek çekildiğini açıkladı.

Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, canlı yayında kanalın neden kapandığını açıkladı. Sarılar, ” Olay TV’nin bütün yayın hakları, lisansı ve hissesinin tamamı Cavit Çağlar’ın. Ancak Hüseyin Köksal buranın yayın hayatına tekrar başlaması için bir sermaye koydu ve birlikte yola çıktılar. Şimdi bu ortaklık bitiyor. Hüseyin Bey, Cavit Bey ile ortaklığını sonlandırma kararı aldı” dedi.

Karamollaoğlu’ndan Olay TV yorumu: Utanç sebebi

Nevşin Mengü’nün “Neden?” sorusuna cevap veren Sarılar, “Cavit Çağlar çok büyük baskı altındayım, devam edemeyeceğim dedi” ifadelerini kullandı.

Süleyman Sarılar, Olay TV’nin 180 çalışanı ile birlikte, yeni bir mecrada ‘özgür haberciliğe devam edeceklerini’ de aktardı. Sarılar’ın açıklamasından sonra, çalışanlar teker teker ekrana çıkarak alkışlamaya başladı. Bir süre sonra da yayın karartıldı.

Olay TV’nin sahibi Cavit Çağlar: Yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim

SARILAR’DAN SARAY’A: BASKI YAPANLAR UTANSIN

Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar’ın son sözleri, “Biz değil, bize baskı yapanlar utansın!” dedi ve ardından Nevşin Mengü kanalın kapanışını yaptı.

TWİTTER HESABININ ADI “TVHABERİ.COM” OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

Olay TV kapandığını açıkladıktan kısa süre sonra Twitter hesabının adını “TVhaberi.com” olarak değiştirdi.

CAVİT ÇAĞLAR’DAN AÇIKLAMA

Olay TV’nin sahibi ve kanalın lisans haklarını elinde bulunduran Cavit Çağlar, kanalın kapatılmasının ardından açıklama yaptı. Çağlar, kanalın yayın politikasının HDP yayınlarına ağırlık vermesinden rahatsızlık duyduğunu ve ortağı ile anlaşamadıklarını belirtti. Kanalın lisansının elinde olduğunu söyleyen Çağlar, “Yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim” dedi.

Çağlar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ben merkez sağda siyaset yapmış bu ülkeye hizmet etmiş bir kişiyim. Olay TV yayın ekibinin yaptığı yayınlar beni rahatsız etti. Tarafsız yayın yaparken HDP yayınlarına ağırlık verilmesi üzerine bu konuyu beraber iş birliği yaptığım ortağıma ilettim. Bunun üzerine “yeni bazı arkadaşları kanala ilave edip denge kuralım” dediğimde ortağım bunu kabul etmedi. Ben de bu şartlarda devam edemeyeceğim, kanaldan ayrılmak durumunda kalacağımı söyledim. Bu iş bana ders oldu.

Kanalın lisansı elimde uygun bir zamanda yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim. NTV’yi kuran benim.

Bursa’da Olay Gazetesi’ni kuran ve 35 yıldır kesintisiz yayın yapan benim. Ben de Olay TV’nin kapanmış olmasından dolayı çok üzgünüm. Yollarımızı ayırdığımız tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.”