Genco Erkal: Döneklik, vefasızlık, beklenen sürpriz…

Yayın tarihi: 4 Mart 2023 Cumartesi 12:58 pm - Güncelleme: 4 Mart 2023 Cumartesi 1:25 pm

TELE1’e konuk olan oyuncu Genco Erkal, İYİ Parti’nin Altılı Masa’dan kalkmasını “Döneklik, vefasızlık, beklenen sürpriz…” olarak değerlendirdi. Akşener’i de eleştiren Erkal “Söz konusu kişiden hep uzak durdum” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’yı ağır sözlerle hedef alarak kalkmasının yankıları sürüyor. Akşener ve İYİ Parti’ye sanat camiasından da tepkiler çığ gibi.

Son tepki Oyuncu Genco Erkal’dan geldi. TELE1’de Namık Koçak’ın sunduğu ‘Forum Hafta Sonu’na konuk olan Erkal tepkisini “İnsanın aklı almıyor ama biraz düşününce o kadar şaşmamak gerekiyor. Bazıların insanların doğasında var, tutarsızlık, döneklik, vefasızlık…” sözleriyle gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyükşehir belediye başkanları ile toplantısı sona erdi

‘BAZI İNSANLARIN DOĞASINDA VAR’

Erkal özetle şunları söyledi: “Bu büyük bir siyasi deprem. Şaşırdım doğrusu. Önce çok büyük bir umutsuzluk, sonra çok büyük bir öfke duydum. Yani bunu nasıl yaparlar, böyle bir şey nasıl bir olabilir? İnsanın aklı almıyor ama sonra üstünde biraz düşününce o kadar şaşmamak gerekiyormuş. Bazıların insanların doğasında var, tutarsızlık, döneklik, vefasızlık… İYİ Parti’nin bugünlere CHP’siz gelebilir miydi? Meclis’te varlığı ona bağlı… Bugüne kadar çok büyük emek verildi. Altılı Masa’nın bugüne kadar ki çalışmaları çok değerliydi. Tam meyvesini alacağız diyorduk ki böyle bir şey oldu.

Yavaş ve İmamoğlu’ndan adaylık çağrısına yanıt: Kılıçdaroğlu’nun çizgisinin dışında değiliz!

‘O KİŞİDEN HEP UZAK DURDUM’

Nasıl olabilir? En önemli meseleyi nasıl sona bırakırsınız? Son dakikalara gelmişken ‘Anket yapalım da bakalım’ zamanı mı bunun? Kaç gün kalmış seçimlere yani? Bir de o masadan ayrılma biçimi; çok kaba, çok saldırgan. Ama o bakımdan şaşırtmıyor. Söz konusu kişiden bugüne kadar ki konuşmalarından hep uzak durdum, çok yırtıcı. Her şeye rağmen Kılıçdaroğlu’nun tavrı çok güzeldi. Sevgi dolu, anlayışa çağıran… Böyle bir şey bekliyor insanlar. Zaten var başımızda bir tane devamlı parmak sallayan, devamlı azarlayan, hakaret eden… Eee yeter artık bir tane daha olmasın!

Millet İttifakı erken toplanıyor

‘DAHA GÜZEL ŞEYLER OLABİLİR’

Toparlanacak bence durum. Kılıçdaroğlu çok güzel söyledi, ‘Taşlar yerine oturacak’ diyerek. Bence daha güzel şeyler olabilir. Sol partilere yapılan ziyaretler… Bu hareketin oraya açılması daha doğru zaten. Öyle büyük bir muhalefet potansiyeli var ki bu ülkede. Çünkü çok çektik bu ülkeden. O liderlere rağmen olacak bu birleşme. Partiler ötesi birleşme olabilir. Herkes büyük bir kırıklık oldu. Herkes bu değişimi bekliyor ve herkes son şansımız olduğunu biliyor. Bu ülkenin yarısından böyle düşünüyor. Eminim. Bütün bu ayrımlara rağmen. Siyaset her bakımdan çok kirli bir iş; hem dolambaçlı işler, şaşırtıcı durumlar…

CHP MYK’da neler oldu?

‘BEKLENEN SÜRPRİZ’

Erkal, programında sonunda Koç’un “Bir senaryo yazsanız böyle bir son mu olurdu?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Hem sürpriz, hem beklenen. Beklenen sürpriz… Bu deprem bizi mahvetti. Hala orada çadır bekleyen, su bekleyen insanlar var. Onları konuşacağımıza biz ne konuşuyor baksanıza? İnsanlarına artık huzura ihtiyacı var. Barış istiyor, özveri istiyor, insana yakışır bir yaşam istiyor… Belki de bunu iyiye yormak lazım. Her işte bir hayır vardır. Belki bu başka bir hareketin başlangıcı olur. İlginç bir döneme giriyoruz. Bu iktidar gitmemek için her şeyi deneyecek. Biliyorduk bunu ama başka yerden çıktı. Dileğim bu ülkenin yarısından fazlası gibi iktidardan kurtulmak, tek adam rejimden vazgeçip parlamentere sisteme dönmek.”

İYİ Parti’de ‘CHP’ye saygı’ istifası