Genco Erkal: Bu sarı yelekliler onları çok heyecanlandırdı

Yayın tarihi: 17 Aralık 2018 Pazartesi 12:13 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2018 Pazartesi 12:14 pm

TELE1 TV’de yayınlanan ve Namık Koçak’ın sunduğu ‘Forum Haftasonu’ programının bu pazar konuğu Tiyatrocu Genco Erkal oldu.

Namık Kıçak’ın ‘Barışçıl protesto haklarımız için terbiyesizliz dediler’  hatırlatmasını yapması üzerine Genco Erkal ‘ Bu sarı yelekliler onları çok heyecanlandırdı, biliyorsunuz Devlet Bahçeli’de onlara özenip yapmaya kalkarsınız diye tehdit etti yani olacak şey mi bu? diyerek sitem etti.

Bütün darbeleri yaşadığını ifade eden Genco Erkal ‘ ilk başladığımda 1960’ı yaşadım. 1959 yılında provaya giderdik ondan sonra Beyoğlu’nda yürüyüşe çıkardık. Polisler gelince sokaklara kaçardık. Ben tiyatro yapmaya başlayınca eylemlere de başladım.  Politik tiyatro yapmayı seçince bütün işiniz siyasetle ilintili oluyor.’ dedi

Sözlerine devam eden Genco Erkal Kenan Evren döneminde devletten yardım aldığını eklerken ‘ Artık muhalif tiyatroya destek vermiyorlar. Gezi olaylarıyla beraber bu yardımları kestiler, türlü engellerle salonlarımızı elimizden alıyorlar. Bence her konuda sıkıntılı bir dönem ‘ dedi.