Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlik kampında ‘zorunlu maneviyat’ dersi

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 7:53 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 7:53 am

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği kampta önceden verilen programda yer almamasına rağmen mevlit dinletildiği, maneviyat dersleri verildiği ortaya çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Kırşehir’de düzenlediği Ahi Evran Doğa Gençlik Kampı’nda katılan öğrencilere mevlit dinletildiği, zorunlu maneviyat dersleri verildiği iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Sena Yaşar’ın haberine göre, Kampa, KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan Mali İşbirliği Protokolü gereği KKTC’den de 46 kız öğrenci katıldı. Kampa giriş yaptıktan sonra ailelerine ulaşan öğrenciler, programa dahil olmayan faaliyetlere katılmak zorunda bırakıldıklarını belirtip ayrılmak istedi.

Ailelerin kendisine ulaştığını söyleyen KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, öğrencilerin program dışında ilk gece tek faaliyetin mevlit dinletmek olduğunu ve maneviyat hocalarından zorunlu dersler alacaklarını söylediklerini aktardı.

Ailelere kamp öncesinde verilen programda kano, bisiklet, okçuluk, halk oyunları, tiyatro, masa tenisi gibi etkinlikler yer alırken; öğrencilere verilen 1. gün programında “maneviyat 1 ve 2” dersleri verildiği görülüyor. Derslerin kadın öğretmenler tarafından mescitte yapılacağı belirtiliyor.

20 bin öğretmen atamasındaki ‘din dersi’ kontenjanına tepki