Gençliğe hitabeye sansür!

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 3:59 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 3:59 pm

Balıkesir’in Erdek ilçesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikte  Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okuyan genç, “İktidarı elinde bulunduranlar, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerinin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler” bölümünü sansürleyerek okumadı.

Ankara Gazetecisi’nden Alican Uludağ’ın haberine göre, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesine yönelik sansürü şu sözlerle anlattı:

“19 Mayıs 1919, kurucumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı ve Milli Mücadele’nin Anadolu’daki ilk ateşinin yakıldığı gündür. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1927 yılında gerçekleştirdiği Büyük Söylev, Samsun’a çıkışı anlatmasıyla başlamaktadır. Milli Mücadele’yi anlattığı Büyük Söylev’inin sonunda Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’i emanet ettiği Gençliğe hitap etmektedir.

Bu yıl bayramımızın 102.yılını coşkuyla kutladık. Bir kez daha gururla görülmüştür ki gençlik ATA’sının izinde yürümekten vazgeçmedi, vazgeçmeyecek.

Kutlamalarda Gençliğe Hitabe de birçok ilde, gençlerimiz tarafından okunmuştur. Ancak ne hikmetse Erdek’te Gençliğe Hitabe sansürlenmiştir.

 

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a çağrı: Bu yanlıştan dönün

Hitabeyi okuyan genç arkadaşımız ‘İktidarı elinde bulunduranlar, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerinin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler’ cümlelerini okumamıştır. Kendisinin duraksaması da göstermektedir ki eline verilen metinde bu bölüm çizilmiş yahut karalanmıştır. Bunun adı alçaklıktır, terbiyesizliktir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Doğum günüm dediği 19 Mayıs’ta Cumhuriyeti emanet ettiği Gençlere Hitabını sansürlemeye cüret eden her kimse en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi iktidarı elinde bulunduranlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Ama devletin bürokratları, bu törenleri düzenleyenler buna ortak olamaz.

Her ne olursa olsun 102.yılını kutladığımız bu bayram, gençlerin elinde geleceğe taşınacak; Atatürk’ün dediği gibi şahsi menfaatlerini, müstevlilerinin siyasi emelleriyle tevhid edebilecek olanlar kaybedecektir.

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisinde de gündeme getirecek, sorumluluların hesap vermesinin takipçisi olacağız.”