Gençler yıllarını harcıyor! Yemek yarışmasında formasyonsuz, KPSS’siz öğretmenlik itirafı

Yayın tarihi: 15 Kasım 2023 Çarşamba 12:24 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2023 Çarşamba 12:25 pm

Televizyonda yayınlanan yemek programına katılan bir kadın formasyon almadan öğretmenlik yaptığını anlattı. O görüntüleri paylaşan öğretmenler, “Formasyon almadan da yapılabiliyormuş.” sözlerine tepki çekti.

Öğretmenlik yapabilmek için yıllarca eğitim fakültelerinde eğitim alan ve bölümlerinden mezun olduktan sonra formasyon eğitimi alan gençler atama beklerken televizyonda yayınlanan bir yemek programında formasyonsuz, KPSS’siz öğretmenlik yaptığını itiraf eden bir kadının sözleri tepki çekti.

Ücretli öğretmenlere ‘yüzde 25 zam’ kararı yürürlüğe girdi

Formasyon almadan öğretmenlik yapan kadın şunları anlattı:

“Arama motoruna ‘Öğretmen olmak istiyorum’ dedim. O da e-devlet sayfasını çıkardı. Bir girdim, başvuru yapabiliyorum. Birkaç bölüme başvurdum, muhasebe okuduğum için benzer branşlara başvurabiliyormuşum. 2 gün sonra aradılar. ‘Canan Hocam müsaitseniz okulumuzda büro öğretmeni açığı var’ dediler.”

Programdaki dış ses bu sözler üzerine “Tam anlamadım. Öğretmen olmak için formasyon almak gerekmiyor mu?” diye sordu. “Ben de alınıyor diye biliyordum, ama almadan da yapılabiliyormuş. Seneye formasyon alıp KPSS’ye başvuracağım.” yanıtını aldı.