‘Gençler Türkiye’den kaçmak istiyor’ diye bakmamak lazım, dünyayı tanımak istiyorlar’

Yayın tarihi: 14 Ekim 2021 Perşembe 3:43 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2021 Perşembe 3:43 pm

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye’den ayrılmak isteyen genç nüfusa ilişkin konuştu. Bilgin, “Gençlerdeki bu arzu doğal. ‘Türkiye’den kaçmak istiyorlar’ diye bakmamak lazım. Dünyayı tanımak istiyorlar” dedi.

Bakan Bilgin, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) MESS Teknoloji Merkezi’nde (MEXT) “İşimizin Yarını” ana temasıyla düzenlediği Ortak Paylaşım Forumu’na katıldı. Bilgin, burada yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin geleceğine dair hiçbir endişe duymadığını vurguladı. Yurt dışına gitmek isteyen genç nüfustaki artışa değinen Bilgin, “Dünyayı tanımak istiyorlar” dedi.

Bilgin şöyle konuştu:

“‘GENÇLER, TÜRKİYE’DEN KAÇMAK İSTİYORLAR’ DİYE BAKMAMAK LAZIM”

“Geleceğe dair en büyük güvencemiz gençlik. Şu anda Türkiye’nin yurt dışında doktora yapan 30 bin genci var. Dünyanın en iyi üniversitelerine gidip orada bir Türk gencine rastlarsanız. Bunlardan endişe duymamak lazım. Dönenler, oralarda kalanlardan daha çok. Türkiye eski Türkiye değil. Genetik biyoloji alanında uzmanlık yapmış biri eskiden döndüğünde çalışacak yer bulamazdı. Genetik laboratuvarı yoktu. Şimdi ülkemizin her alanda yatırım yapmış işletmeleri, üretim tesisleri ve laboratuvarı var. Gençlerin yurt dışına gitme hevesi eğitimli gençlerde daha fazla. Gençlerdeki bu arzunun olması doğal. ‘Türkiye’den kaçmak istiyorlar’ diye bakmamak lazım. Gençler dünyayı tanımak istiyorlar. Dünyayı tanıyacak bilgiye ve donanıma sahipler.”

Öğrencilerin yurt dışı eğitim hayallerine darbe