Gence ve Mingeçevir’e füze saldırısı: 13 can kaybı, 52 yaralı

Yayın tarihi: 17 Ekim 2020 Cumartesi 12:23 am - Güncelleme: 17 Ekim 2020 Cumartesi 12:39 pm

Azerbaycan’ın Gence ve Mingeçevir şehirlerine yönelik füze saldırısında 13 kişinin hayatını kaybettiği, 52 kişinin yaralandığı bildirildi. Azerbaycan, Ermenistan’a ait bir Su-25 tipi savaş uçağını düşürdüğünü açıkladı. Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, Bakü’nün ‘uçak’ açıklamasını yalanladı.

Azerbaycan’ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu bazı yapılar hasar alırken enkaz altında kalanların olduğu belirtildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ermenistan ordusunun Gence ve Mingeçevir’e füzelerle saldırdı”ğını duyurdu.

Olay yerinden edinilen bilgiye göre, Gence’de füzelerin isabet ettiği bölgede çok sayıda sivil enkaz altında kaldı. Ermenistan’ın Gence’ye attığı füze, çok katlı binaya isabet etti. Onlarca ailenin yaşadığı bina tamamen yıkıldı.

2’Sİ ÇOCUK 13 SİVİL SAN KAYBI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev, Ermenistan’ın Gence’ye düzenlediği füze saldırısında 20’den fazla evin yıkıldığını bildirdi. Saldırıda 2’si çocuk 13 sivil hayatını kaybetti, 52 sivil yaralandı. Gence’de vurulan 20 binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

AZERBAYCAN: SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRDÜK; ERMENİSTAN’DAN YALANLAMA

Öte yandan çatışmalar da devam ediyor. Son olarak Azerbaycan’ın Ermenistan’a ait bir Su-25 tipi savaş uçağını düşürdüğü bildirildi. Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, Bakü’nün açıklamasını yalanladı. Facebook’tan açıklama yapan Stepanyan, durumu ‘başka bir yanlış bilgilendirme’ olarak nitelendirdi.

Ադրբեջանի ՊՆ հայտարարությունը, թե, իբր, հոկտեմբերի 17-ին խոցել են հայկական կողմին պատկանող Սու-25 ինքնաթիռ, հերթական…

Publiée par Shushan Stepanyan sur Samedi 17 octobre 2020

ERMENİSTAN’DAN AÇIKLAMA

Ermenistan Savunma Bakanı Basın Sekreteri Shushan Stepanyan, Twitter hesabı üzerinden açıklama yaparak Azerbaycan’a yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirmediklerini söyledi. Stepanyan, “Ermenistan tarafından Azerbaycan’a yönelik ateş açılmamıştır” dedi.

AA: MİNGEÇEVİR’E ATILAN FÜZELER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Anadolu Ajansı’nda yer alan haberde Azerbaycan hava savunma güçlerinin, Mingeçevir’e atılan füzeleri etkisiz hale getirdiği belirtildi.

“TÜRKİYE AZERBAYCAN’IN YANINDADIR”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan Azerbaycan’a yönelik füze saldırısına ilişkin açıklama geldi. Twitter hesabından paylaşım yaparak “Türkiye sonuna Azerbaycan’ın yanındadır” diyen Kalın,’ın ifadeleri şöyle:

“Ermenistan, ilan edilen ateşkese rağmen savaş suçları işliyor. Hocalı’da yaptığı gibi kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden cinayet işliyor. Bu hukuksuzluk ve katliamlar karşılıksız kalmayacaktır. Kim ne derse desin Türkiye sonuna kadar Azerbaycan’ın yanındadır.”

SALDIRIDAN İLK FOTOĞRAFLAR