Gazeteci Karafazlı Hopa’da yaşananları anlattı: Taşeron firma sahibi köylülerin üzerine şarjör boşalttı

Yayın tarihi: 3 Eylül 2024 Salı 4:11 pm - Güncelleme: 3 Eylül 2024 Salı 4:31 pm

Artvin Hopa‘daki orman nöbetinde, taşeron firmanın ağaç kesimini engellemek isteyen köylülere yönelik yapılan silahlı saldırının ayrıntılarını gazeteci Gençağa Karafazlı anlattı. Karafazlı, “Taşeron firma sahibi köylülerin üzerine şarjör boşalttı” dedi.

Gazeteci Gençağa Karafazlı, Hopa’daki orman nöbetinde gerçekleştirilen ve 1 kişinin hayatını kaybetmesine, 2 kişinin yaralanmasına neden olan silahlı saldırının ayrıntılarını TELE1’e anlattı.

Hastaneye kaldırılan 2 yaralının durumunun iyi olduğunu belirten Karafazlı, “Hopa’da taşeron firma sahibi köylülerin üzerine şarjör boşalttı” dedi.

Hopa’daki orman nöbetine silahlı saldırı! 1 ölü, 2 yaralı

Karafazlı, Hopa’da yaşananları şu ifadelerle aktardı.

“Artvin’in Hopa ilçesinde maalesef çok üzücü olaylar yaşandı. Cankurtaran bölgesi, mesire alanı bölgesi yapılmıştı. Bu orman ihalesini firma aldı. BU firmanın taşeronu Muhammet Ustabaş. Ustabaş, bugün ormanda kesim eylemlerine başladığı esnada, köylülerin müdahalesiyle karşılaştı. 3 kişiyi silahla yaraladı, 1’i hayatını kaybetti. Yaralıların durumu iyi.

Bu ihale sonrası, bilim insanları, yöre halkı, burada mesire alanı yapılmaması konusunda direniş sergiledi. Seminerlerle halki bilgilendirdiler. Oksijen deposu olarak görülen bu alanda, köylüler nöbet tutuyordu. Taşeron firma tepki nedeniyle herhangi bir çalışma yapamıyordu.

Bugün, ormanda yeniden bir kesim başladığı haberi sonrası, köylüler toplandı. Burada bir arbede yaşandı. Taşeron firmanın sahibi Muhammet Ustabaş; silahını çekerek 3 kişiyi vurdu. Sarjörünü boşalttı. Köylüler sağa sola kaçarak, kurşunların hedefi olmaktan kaçtı. Hastanede gergin bir bekleyiş var. Ama yaralıların durumu.”

Artvin Hopa'daki orman nöbetinde, taşeron firma sahibi Muhammet Ustabaş'ın ağaç kesimini engellemek isteyen köylülere yönelik gerçekleştirdiği silahlı saldırının ayrıntılarını anlattı. Karafazlı, "Taşeron firma sahibi köylülerin üzerine şarjör boşalttı" dedi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ