Genç kızları tehdit eden komşuya açılan davada savcı: Hakaretler karşılıklı

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2022 Salı 11:28 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 11:29 am

Komşusu olan genç kızları “Üzerinize mermi boşaltacağım” diye tehdit ettiği iddia edilen D.Ö’nün ‘silahla tehdit’ değil, ‘tehdit’ suçundan ceza alması istendi.

İzmir’de, komşularını tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında ‘silahla tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından dava açılan D.Ö. ile aynı olay nedeniyle hakkında ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçundan dava açılan Sevda Berna Güntekin için savcı mütalaasını açıkladı.

Üniversite öğrencileri Sevda Berna Güntekin ve Derya Kılıç, seslenen yan binadaki komşuları D.Ö.’nin kendilerine silah gösterdiğini ve tehdit ettiğini iddia ederek polise şikayette bulunmuştu. Sevda Berna Güntekin verdiği ifadede, “Buna mermi doldurup, üzerinize boşaltacağım diye bağırdı. Kendisi alkollüydü. Bize, ‘Sizi kızıl bir kadına dövdüreceğim. Yüzünüze tükürüp koronavirüs bulaştıracağım. Donunuzu indirip videoya çekeceğim’ gibi laflar etti. Biz içeriye girince de ‘Çıkın dışarı o.lar’ diyerek bağırdı. Ben polisi ararken, o sırada ev arkadaşım Derya Kılıç bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti” dedi.

SAVCI HAKARET KARŞILIKLI DEDİ

D.Ö.’nün olayla ilgili soruşturma başlatan savcılığa söylenenlerin hiçbirini söylemediği, genç kızların ona hakaret ettiği yönünde ifade verdi. Davanın İzmir 32’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, hakaretin karşılıklı olması nedeniyle hem D.Ö. hem de Sevda Berna Güntekin’in bu suçtan beraatlerini talep etti. Savcı, ayrıca D.Ö.’nün ‘silahla tehdit’ değil, ‘tehdit’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.