Genç çiftin ölümüne ilişkin 8 kişi tutuklandı

Yayın tarihi: 3 Ocak 2021 Pazar 9:03 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2021 Pazar 9:03 pm

Kırşehir’de meydana gelen Osman Çelik ve Vildan İnce cinayetine ilişkin gözaltına alınan 8 şüpheli tutuklandı.

Yaklaşık 1.5 ay önce sevgilisi Osman Çelik ile anlaşarak kaçan Vildan İnce kayıplara karıştı. Yılbaşı nedeniyle memleketi Kaman’a geri dönen genç çift Çelik’in ailesinin yanına gitti.

Kızlarının geri döndüğünü öğrenen aile de iki genci barışma bahanesiyle yılbaşı akşamı Bayramözü Köyü’ndeki evlerine davet etti.

Barışma umuduyla gittikleri evde infaz edilen Osman Çelik ile Vildan İnce’nin cansın bedenleri köyün dışında açılan bir çukura atılarak toprakla üstü katıldı. Osman Çelik’in ailesi çocuklarına ulaşamayınca durumu polise bildirdi. İki gencin köye gittiklerini söyleyen ailenin ifadeleri doğrultusunda araştırma yapan jandarma ekipleri, İnce ailesini sorgulamak üzere gözaltına aldı. Yapılan sorgulama sonrasında aile bireyleri cinayeti itiraf ederek gençlerin cesetlerini gömdükleri yeri gösterdi.

“ÇOK KAN AKMASIN DİYE LEĞENE KOYDULAR”

Jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucu cinayetle ilgili aynı aileden 8 kişi gözaltına alındı. Savcılığa sevk edilen zanlılardan biri verdiği ifadede, Vildan İ.’nin ailesinin barışma bahanesi ile Vildan İ. ve sevgilisi Osman Ç.’yi Kaman ilçesine çağırdığını söyledi. Şahsın ifadesinde, “Kırşehir merkezden Kaman ilçesine barışmak için giden Vildan ve Osman çifti ile ailesi bir süre konuştu. Konuşmanın kavgaya dönmesinin ardından Vildan’ın ailesinden birileri Osman Ç.,’yi evin banyosuna götürerek tecavüz edip bıçakladı. Osman Ç., çok kan akmasın diye leğene kondu. Vücudunun farklı bölgelerinden yara alan Osman Ç. ve Vildan İ, römorka konularak boş bir araziye götürüldü. Yaralı halde römorkla taşınan Osman ve Vildan ateş edilerek öldürüldü” dediği öğrenildi.

8 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Çelik ve sevgilisi İnce’nin öldürülüp, dağlık araziye gömülmesine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen genç kızın ailesinden V.İ., K.İ., R.İ., R.İ., R.İ., B.İ., H.S. ve M.S. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Adliye çıkışı jandarma aracına bindirilirken konuşan ve öldürülen genç kadının annesi olduğu öğrenilen R.İ., “Cezam ne varsa cezamı çekerim. Pişmanım. Ben yapmadım. Ben suçsuzum. Paşa yaptı” dedi.

Öte yandan mahkemede ifadeleri alınan 8 sanığın cinayeti kendilerinin işlemediğini öne sürdükleri öğrenildi.

Tecavüz edip öldürdüler, çok kan akmasın diye leğene koydular