Genç çift, onlarca kişi tarafından İstanbul’un ortasında şiddete uğradı!

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2020 Pazar 12:21 am - Güncelleme: 26 Temmuz 2020 Pazar 12:29 am

Genç çift, İstanbul Merter’de park yeri tartışmasıyla başlayan gergin bir diyaloğun sonucunda onlarca kişi tarafından şiddete uğradı.

Sinem ve Halil İstanbul’un değişik semtlerinde tekstilden, gıdaya birçok ticari girişimin sahibi iki ortak ve nişanlı bir çift. İki genç, Merter’de onlarca kişinin saldırısına uğramalarının ardından hukuki mücadeleyi başlattı.

Cansu Şimşek’in Medyascope’ta yer alan haberi şöyle:

Sinem ve Halil İstanbul’un değişik semtlerinde tekstilden, gıdaya birçok ticari girişimin sahibi iki ortak ve nişanlı bir çift.

20 Temmuz 2020 günü Merter’de ürün almaya gittiklerinde yaşadıkları ise Türkiye’de şiddetin ne denli kontrol edilemez bir hal aldığını gösteriyor. Park yeri tartışmasıyla başlayan gergin bir diyalog sonunda genç çift, onlarca kişi tarafından İstanbul’un ortasında şiddete uğradı. Sinem’in ‘’Belki kadınım diye bana vurmazlar diye nişanlımın üzerine kapandım’’ dediği o anlarda Halil yerlerde duvarlandı, tekmeler yedi; Sinem’in çabası ise sonuçsuz kaldı, biri boğazına yapışmış, genç kadını boğazından havaya kaldırmıştı. Dakikalarca onlarca kişi tarafından şiddet devam etti.

Kadına ve hayvanlara şiddeti konuştuğumuz bugünlerde, yaşananlardan birkaç gün sonra Beşiktaş’taki işletmelerinde ikiliyle bir araya geldik. Olayın şoku da izleri de tazeydi. Ancak genç çift haklarını savunmakta kararlı. Çünkü Merter’in merkezi bir meydanında gayri resmi taşımacılık yapan, aynı soyada sahip bu kişilerin bu korkunç davranışlarının onların yanına kalmasını, bu kez de bir olaydan -amiyane tabirle- yırtmalarını istemiyorlar. Çifti öfkelendiren bir diğer detay ise olaya sebep olan kişilerin kendilerinden önce gidip darp raporu almaya çalışmaları, özür dilemek yerine üste çıkmaları. Ayrıca tartıştıkları bir kişinin nasıl önce on, sonra onlarca kişiye çıktığını anlamıyorlar, tanımadıkları seslerine bile aşina olmadıkları bu kalabalığın hadsizliğinin muhatabı olmak istemiyorlar.

Genç çift öfkeli. Ancak öfkelerinin sebebi kendi yaşadıklarından ziyade toplumun şiddete bu denli meyilli hale gelmesi. Yani birilerinin bu davranışları sergileme cüretini görmesi ve ceza almayacaklarını düşünerek bir kişiden bir güruha evrilebilmeleri. İşte bu nedenlerle hukuki mücadeleyi de başlatan Sinem ve Halil şehir eşkiyalarının karşısında sus pus kalmak istemedi ve yaşadıklarını Medyascope’a anlattı.