‘Genç Caz’ konserleri için başvurular alınmaya başlandı

Yayın tarihi: 29 Mart 2021 Pazartesi 2:14 pm - Güncelleme: 29 Mart 2021 Pazartesi 2:14 pm

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ’28. İstanbul Caz Festivali’ kapsamında düzenlenen ‘Genç Caz’ konserleri için başvurular başladı. Son tarih 24 Mayıs.

İKSV’den yapılan açıklamaya göre 26 Haziran ile 13 Temmuz arasında gerçekleşmesi planlanan ’28. İstanbul Caz Festivali’ kapsamında Genç Caz konserleri için başvurular alınmaya başlandı. Türkiye’de amatör veya yarı profesyonel olarak müzikle ilgilenen, 30 yaş altındaki genç müzisyen ve topluluklara hitap eden projede Genç Caz müzisyenleri, şehrin farklı semtlerindeki parklarda ücretsiz gerçekleştirilen “Parklarda Caz” kapsamında müzikseverlerle buluşacak. 19 yıldır devam eden projede bu yıl ilk kez Genç Caz müzisyenlerinin katılımıyla bir derleme albüm hazırlanarak, Sony Music Türkiye ve İKSV etiketiyle dijital ortamda yayımlanacak.

Genç Caz Seçici Kurulu’nda müzisyen Aycan Teztel, Cenk Erdoğan, müzik yazarı Leyla Diana Gücük, Kalben, Selen Gülün, Volkan Öktem, radyo programcısı Dr. Hakan Rauf Tüfekçi, yazar Yekta Kopan, Sony Music Türkiye Genel Müdürü Özden Bora ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Harun İzer yer alıyor.

Başvurular 24 Mayıs’ta sona erecek.