Gelişim Üniversitesi öğrencileri mazeret hakkı istiyor

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 10:55 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 10:55 pm

Gelişim Üniversitesi öğrencileri, koronavirüs pandemisine karşı alınan önlemler kapsamında üniversitelerde uygulanan online sınavlarda mağdur edildiklerini ifade etti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerin sınav esnasında yaşanan sistemsel sıkıntılar durumunda, tekrar sınava girme hakkı ellerinden alındı.

İleri Haber’in haberine göre, okul yönetimi bu konuda sorumluluk kabul etmezken, öğrenciler ise bunun mağduriyet yaratacağını söylediler. Seslerini duyurmaya çalışan öğrenciler, “Sınav esnasında oluşabilecek sistemsel veya telefon, bilgisayar, internet ve elektrik kesintisi vb. sorunlardan dolayı mağduriyet yaşamak istemiyoruz. Çünkü her öğrenci eşit koşullarda sınavlara katılamamaktadır. Özellikle de kırsal kesimde yaşayan öğrenciler bu sorunları zaten normal zamanlarda da yaşamaktadır. Ama buna rağmen öğrencilere sınavlar için ikinci giriş hakkı tanınmayacağı kararı alınmış ve bu konuda okul yönetimi sınav esnasında oluşabilecek herhangi bir sorundan dolayı sorumluluk kabul etmemektedir. Biz öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için vize de olduğu gibi final ve bütünleme sınavlarına da ikinci kez girilmesi hakkının verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Pandemi sürecinde hem öğrencilerin hem de ailelerinin ekonomik sıkıntılar çektiğini ifade eden öğrenciler, “Birçok öğrenci okul taksitlerini ödeyebilmek adına ya da ailelerine destek olmak için zaten çalışmak zorunda kalmaktadır. Şuanki kriz dönemini de göz önüne aldığımızda bu onlar için daha büyük sıkıntılara dönüşmektedir. Bu dönemde taksitlerini ödemekte zorlanan öğrencilerin Obis sistemleri kapatılmıştır. Obis sisteminin tekrar açılması için mevcut sürecin de göz önüne alınarak öğrencilerin mağdur olamaması adına okul yönetimi tarafından gereğinin yapılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrenciler 25 Mayıs’ta #GelisimHakkınıİstiyor etiketi altında yaptıkları sosyal medya eylemiyle seslerini duyurmaya çalışmıştı.