Gelecek Partisi’nin programı ikinci kez AKP tarafından engellendi

Yayın tarihi: 11 Nisan 2022 Pazartesi 5:25 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2022 Pazartesi 5:25 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6 Nisan günü İstanbul Üsküdar’da Marmara Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin iftar programına davet edilmiş ancak iddialara göre AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin derneği arayıp “tehdit etmesinden” sonra katılım iptal edilmişti. Önceki gün de Gelecek Partisi’nin Kısıklı’daki toplantısında elektrik kesintisi yaşandı. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, partisine yönelik engellemelerin perde arkasını TELE 1’e anlattı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 6 nisan Çarşamba günü İstanbul Üsküdar’da katılacağı Marmara Üniversitesi Mevzunları Derneği’nin iftar programı iddialara göre AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin derneği tehdit etmesi üzerine engellendi.

Üsküdar Belediyesi’ne ait olan mekana Davutoğlu özel davetiye ile katılacaktı. Fakat iftara 1 saat kala Marmara Üniversitesi Mezunlar Derneği telefon ile Davutoğlu’nu arayarak, “ Üsküdar belediye başkanı ve yardımcılarının dernek yöneticilerini arayarak tehdit ve serzenişte bulunduklarını, hatta burası cumhurbaşkanının ilçesi” dediklerini aktardı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, engellenen iftarda yaşananları ve perde arkasını ilk kez Tele1’den Begümhan Aydoğan’a anlattı.

DAVUTOĞLU: SİZLER ZORA DÜŞMEYİN, ONLARI ALLAH’A HAVALE EDİYORUM

Temurci, Davutoğlu’nun dernek yöneticilerine “Sizler zora düşmeyin, onları Allah’a havale ediyorum” dediğini aktardı. Temurci iptal edilen iftar hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Kendisine hiç yakıştıramadık. Ramazan sofraları birleştirir, dargınları barıştırır. Kimse bir ilçeyi, ili şahsi malı gibi değerlendirmemeli. Tüm siyasetçilerin her yere girmeye hakkı vardır. Bu her şeyden önce seçmene haksızlıktır”

İKİNCİ ENGELLEME ERDOĞAN’IN MAHALLESİNDE YAŞANDI

Gelecek Partisi geçtiğimiz hafta yaşanan engellemeyi protesto etmek ve AKP’ye mesaj vermek için AKP’li Cumhurbşknı Recep Tayyip Erdoğan’ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı’da bir araya geldi. Burada da etkinliğin elektrikleri kesildi.toplantı bir süre telefon ışıklarıyla devam etti. Bunun da bir sabotaj olup olmadığı akıllarda soru işareti olarak kaldı.

“ÜSKÜDAR KİMSEYE AİT DEĞİLDİR”

Gelecek Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen sahur programında konuşan Davutoğlu, “Üsküdar kimseye ait değildir! Demek ki neymiş Üsküdar gençlerinmiş” dedi.

“AKP’YE SEMBOLİK MESAJ VERDİK”

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, engellemeye şu sözlerle tepki gösterdi:

“ Üsküdar’ın ya da İstanbul’un herhangi bir yerinin hiç kimseye ait olmadığını,  siyasette bu nezaketsiz bakış açısının doğru olmadığını  vurgulamak için sembolik bir mesaj verdik. Lakin bu olayın yaşandığı Üsküdar’da beklentimizin de üzerinde katılım oldu. Gençler Ahmet Davutoğlu’na Üsküdar’da sahip çıktı.

Gelecek Partisi’nden Nureddin Nebati videosu