Gelecek Partisi’ne katılanların akrabaları bir bir işten çıkarılıyor…

Yayın tarihi: 22 Ocak 2020 Çarşamba 11:00 am - Güncelleme: 22 Ocak 2020 Çarşamba 11:00 am

Gelecek Partili Selçuk Özdağ, partinin bazı idarecilerinin akrabaları, kardeşlerinin görevden alındıklarını belirterek, “Feramuz Üstün’ün damadını görevden aldılar. Benim kardeşimi Genel Müdür Yardımcılığından aldılar. Sayın Davutoğlu’nun dünürünü İstanbul Ticaret Odasında Başkanvekiliydi, görevi bırakması istendi” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Selçuk Özdağ, Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’e konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunan Özdağ, şöyle dedi:

“Sayın Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunuyorum. Türkiye’de dedikodu var. İnsanlar ‘korkuyoruz’ diyorlar. Yanlarına gidiyoruz, partimize davet ediyoruz, ‘korkuyoruz’ diyorlar. Görev alır mısınız diyoruz. ‘Çekiniyoruz’ diyorlar. Neden diyoruz. ‘İşimiz var, aşımız var, çocuğumuz var, akrabalarımız var’ diyorlar. ‘Esnafız, ticaretimiz var’ diyorlar. ‘Vergi memurlarından, Sosyal Güvenlik Kurumunun müfettişlerinden korkuyoruz’ diyorlar.

CUMHURBAŞKANI’NA SESLENDİ

Bunlar doğru olmasa bile böyle bir algı var. Bu algıyı giderecek olan Sayın Cumhurbaşkanı’dır, Sayın Erdoğan’dır. Peki nasıl giderecek? Şöyle giderecek; bir konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanı ‘Türkiye demokratik bir ülkedir, Türkiye çok partili hayatla yönetilmektedir, bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, benden AK Parti’den memnunsanız AK Partiye üye olun ama eğer memnuniyetsizliğiniz varsa başka partilere üye olabilirsiniz, bütün vatandaşlarımı hür bir şekilde, Türkiye hür insanların ülkesidir. Ben de bu ülkenin Cumhurbaşkanı’yım’. Sayın Cumhurbaşkanımız demelidir ki ‘insanlar özgür iradeleriyle Gelecek Partisine üye olabilirler, başka partilere de üye olabilirler’. Böyle bir konuşma yapmaya davet ediyorum.

“GELECEK PARTİSİNİN BAZI İDARECİLERİNİN AKRABALARI, KARDEŞLERİ GÖREVDEN ALINDI” İDDİASI

Türkiye’de insanlar hür iradeleriyle istedikleri partiye üye olurlar, istedikleri partilerde görev alırlar, burada müfettişler devreye girmez, esnaf zor duruma düşmez, memur zor duruma düşmez ve kraldan fazla kralcılar olduğunu gözlemliyorum, bugün Gelecek Partisinin bazı idarecilerinin akrabaları, kardeşleri, hak ederek göreve gelenlerinin görevden alındıklarını duyuyorum, bunlar da doğru değil, derhal iade edin, demesi gerekmektedir.

“SAYIN DAVUTOĞLU’NUN DÜNÜRÜNÜ İSTANBUL TİCARET ODASINDAN BAŞKANVEKİLİYDİ GÖREVİ BIRAKMASI İSTENDİ”

Feramuz Üstün’ün damadını görevden aldılar. Benim kardeşimi Genel Müdür Yardımcılığından aldılar, 40 senedir orada çalışıyor, benim kardeşim. Sayın Davutoğlu’nun dünürünü İstanbul Ticaret Odasında Başkanvekiliydi görevi bırakması istendi.”

“Şehir Üniversitesine yapılanları görüyoruz” diyen Özdağ, Şehir Üniversitesinin vakfına Bilim ve Sanat Vakfına kayyum atandığını söyledi. Özdağ, “Bilim ve Sanat Vakfına kayyım atanması demokrasiye kayyım atanmasıdır” diyerek tepkisini dile getirdi.

“CHP’Lİ BELEDİYELERİN OLDUĞU YERLERDE TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Parti il binalarına ilişkin Özdağ, şöyle dedi:

“CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde tutmaya çalışıyoruz. Bu da çok ayıp. Kendi içerisinden gelen insanları susturmak isterseniz başkalarına ne yaparsınız? Bunlar çok ayıplı işler.

Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nı böyle bir demeç vermeye davet ediyorum. Kraldan fazla kralcı olmayın, Türkiye demokratik ülkedir, herkes istediği partiye üye olur, istediği partide görev alır, ne kendilerine ne de ailelerine, akrabalarına herhangi bir zarar gelmez, bunun kefili benim diyerek bir çağrıda bulunması gerekmektedir.

Bundan sonra tabii her yerde CHP’li belediye yok, göreceğiz, bakacağız.

İktidarda kalma hırsı, iktidarda kalma ihtirası. Ama şunu bilsinler ki dünyada sürekli iktidar yok.

Türkiye’de er geç demokrasi hakim olacak. Türkiye’de bugün yarın hükümet değişecek.

Erken seçim bekliyoruz 2021’in Mayıs ayında.”