Gelecek Partisi’nde bir garip ‘istifa’

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2022 Cuma 5:05 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2022 Cuma 5:05 pm

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır’ın Twitter hesabından istifa mesajı yayınlandı. Kısa süre sonra yardımcısı Yunus Küçükpolat, Çakır’ın hesabının ele geçirildiğini duyurdu.

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı istifa karmaşası yaşandı. Partinin Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır’ın Twitter hesabından Çakır’ın partideki görevinden istifa ettiği duyuruldu.

Çakır’ın hesabından yapılan açıklamada şöyle dendi: “Yaklaşık 10 aydır büyük bir onurla yürüttüğüm Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı görevinden istifa etmiş bulunuyorum. Partimizin bir üyesi ve gönüllüsü olarak üzerime düşeni yapmaya devam edeceğim. Partime zarar vermemek adına detaylı bir açıklama yapmaya gerek görmüyorum. Başka Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu olmak üzere; bu süreçte emeği geçen tüm teşkilat mensuplarımıza, gönüllülerimize ve Kocaelili hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum. Saygılarımla”

‘İSTİFA YOK, HESABI ÇALINMIŞ’

Gelecek Partisi İl Başkan Yardımcısı Yunus Küçükpolat ise İl Başkanı Serap Çakır’ın hesabının çalındığını öne sürdü. Küçükpolat, Çakır’ın tweet’inden birkaç saat sonra yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır’ın Twitter sayfası kimliği belirsiz kişiler tarafından hacklendi. Kimlerin neden böyle bir hesap içine girdiği araştırılmaktadır. Söz konusu hesaptan yapılan paylaşımlara itibar edilmemesini kamuoyunun ve Gelecek gönüllülerin dikkatine.”

İYİ Partili Ömer Ay: Akşener istifamı istedi ama kendisiyle görüşeceğim