Gelecek Partisi ve DEVA Partisi barıştı

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 9:30 am

Gelecek Partisi ile DEVA Partisi arasında yaşanan ‘bildirge sorunu‘nun CHP’nin devreye girmesiyle çözüldüğü belirtildi.

İktidarın Seçim Yasası’nda yaptığı değişikliğin ardından 6’lı masada yaşanan sorunlar aşılıyor. Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in haberine göre, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi arasında yaşanan ‘bildirge sorunu’ CHP üst yönetiminin devreye girmesiyle çözümlendi.

AKP ve MHP’nin Seçim Yasası’nda yaptığı değişikliğin ardından 6’lı masadaki bazı partiler “İttifak içinde ittifak” formülünü tartışmaya açtı. Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi’ne ortak bir ittifakla seçime gitme önerisi götürdü. DEVA Partisi’nin bu öneriyi reddetmesinin ardından iki parti arasında gerginlik yaşandı.

Davutoğlu’nun demeçlerine de yansıyan gerginlik üzerine CHP üst yönetimi devreye girdi ve iki partinin üst yönetimiyle görüştüğü belirtildi. Görüşmelerin ardından iki partinin karşıt söylemleri dile getirmemesi konusunda uzlaşma sağladığı öne sürüldü.

CHP kurmayları, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “İktidar iki parti arasındaki tartışmadan medet umuyor. Bu 6 partinin ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirlemesi noktasında bir sorun yok. Böyle bir sorun olmayacağını da biliyoruz. Onun dışında alt başlıklarda bazı farklı görüşler olabilir. Ama bunu 6’lı masa dağılıyor diye görmek bazılarının işine geliyor, birilerinin temennisi bu… Böyle bir şey yok.”

Gelecek Partili Baykay’dan Ali Babacan’a: En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerde