Gelecek Partisi kurucularından cemiyete ziyaret

Yayın tarihi: 10 Ocak 2020 Cuma 5:31 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2020 Cuma 5:34 pm

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Gelecek Partisi kurucuları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Genel Sekreter Sibel Güneş’in konuk ettiği Gelecek Partisi heyeti içinde Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selim Temurci, kurucular kurulu ve parti yönetim kurulu üyeleri Nihal Olçok ve Recep Varol yer aldı.

Ziyarette Gelecek Partisi’nin programı hakkında bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selim Temurci, demokrasinin gelişmesi için herkese düşen görevler olduğunu, partilerinin bu amaçla kurulduğunu söyledi. Teşkilatlanma sürecini en kısa sürede tamamlayacaklarını belirten Selim Temurci, medyanın sorunlarının çözümü için meslek kuruluşlarıyla görüşmeleri sürdüreceklerini vurguladı.

11 BİN GAZETECİ İŞSİZ 12 BİN DAVA VAR

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise görüşmede ülkede demokrasinin bütün kurum ve kurullarıyla en kısa sürede işler hale getirilmesinin zorunluluğuna işaret ederek “Aslında eleştirel gazeteciliğe en çok iktidarın ve siyasetçilerin gereksinimi var. Günümüzde basın sektöründe 11 bin 157 gazeteci işsiz. 12 bine yakın açılmış dava var. Cezaevinde 91 gazeteci var. Bütün bu ayıpları ortadan kaldıracak unsur demokrasidir” diye konuştu.

AKP’den ‘düzelme umudu kalmadı’ diye istifa eden isim Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı oldu