Gelecek Partisi yöneticisine saldırı! Özdağ’dan Bahçeli ve Erdoğan’a tepki

Yayın tarihi: 15 Ocak 2021 Cuma 1:30 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2021 Cumartesi 9:30 am

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a evinin önünde saldırı düzenlendi. Saldırının ardından hastaneye kaldırılan Özdağ’ın kafasına dikiş atıldığı öğrenildi. Özdağ saldırı sonrası yaptığı ilk açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı ve Bahçeli’ye sesleniyorum; korkmuyorum, susmayacağım. O gençlere sesleniyorum, kendinizi kullandırmayın. Selçuk Özdağ ancak öldürülürse susar” dedi. Özdağ, MHP hakkındaki sert ifadeleri sonrası önce MHP’li Semih Yalçın’ın ardından MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türkgün gazetesinin hedefi olmuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Ankara’daki evinin önünde saat 12:15 sularında silahlı-sopalı saldırıya uğradı. Yaklaşık beş kişilik bir grubun saldırısına uğrayan Özdağ elinden ve kafasından ciddi biçimde yaralandı. Olay anında yanında bulunan şoförü tarafından hızla Memorial Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, “Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ Abimize evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıda bulunulmuştur. Bu aşağılık saldırıyı şiddetle kınıyor, suçluların bir an önce yakalanarak adaletin önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Korkaklarla ve alçaklarla mücadelemiz kesintisiz sürecektir” ifadelerini kullandı. Temurci, Özdağ’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi vermedi. Saldırının ardından Özdağ’ın hastaneye kaldırılarak kafasına dikiş atıldığı ve yarın (16 Ocak) ameliyat olacağı öğrenildi.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu’na evinin önünde saldırı!

ÖZDAĞ’DAN İLK AÇIKLAMA: SAYIN BAHÇELİ VE CUMHURBAŞKANI’NA SESLENİYORUM…

Özdağ saldırıya uğramasının ardından hastanede yaptığı ilk açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı ve Bahçeli’ye sesleniyorum; korkmuyorum, susmayacağım. O gençlere sesleniyorum, kendinizi kullandırmayın. Selçuk Özdağ ancak öldürülürse susar” dedi.

KRT TV’ye açıklama yapan açıklama yapan Özdağ, “Bunların susturma yolu; kavga, sopa, silah küfür. Ben Ülkü Ocakları Başkanlığı’nda yıllarca hizmet ettim. Burası orman kanunlarının olduğu Türkiye olmayacak. Bu devam ederse Türkiye için kötü olur. Bundan sonra farklı şeyler söyleyeceğim. Arkadan saldırdılar, yumruklaştık. Silah doğrulttular. Şoförüm silahla çıkınca korkup kaçtılar. Bunlar Türkiye’de iktidarda kalırsa herkese küfür etmeye devam edecekler” ifadelerini kullandı.

“BOĞUŞMAMIŞ OLSAM BELKİ DE ÖLMÜŞTÜM”

Özdağ’ın açıklamaları şöyle:

“Bahçeli’ye sorular sormuştum MHP yandaşları bana hakaretlerde bulundular. Bahçeli istediğini söyleyecek. Biz sorular sorduğumuz zaman bize sopalarla silahlarla saldıracaklar. Bu bir hukuk reformu… Doğru hukuk reformu yapacaklar. Ben buradan bunlara oy verenlere sesleniyorum. Dikişler var, elim kırık. Bunlarla boğuşmaktan. Boğuşmamış olsam, biz silahımızı çekmesek ateş etmesek belki de ölmüştüm.

“BUNLARIN HUKUK REFORMU BU MU?”

Susmayacağım, korkmayacağım. Gençleri de kimse kullanmasın, gençler kullandırtmayın kendinizi. Ben soru sordum 17-25 Aralık Bahçeli için ne ifade ediyor dedim.

Selçuk Özdağ susmaz, Selçuk Özdağ ancak öldürürlerse susar. Aziz millete sesleniyorum, bunların hukuk reformu bu. Kendilerini eleştirenleri susturmanın yolu silah, sopa, hakaret, küfür… Bunları yapıyorlar. Ben 3 dönem milletvekilliği yaptım. Ben 5 sene ülkü ocaklarında çalıştım, 7 sene idamla yargılandım, Muhsin Yazıcıoğlu’nun yardımcılığını yaptım. Bu saldırı demokrasi ayıbıdır. Türkiye’yi zorbalar ülkesi yapmayacağız. Burası orman kanunlarının geçerli olduğu bir ülke olmayacak. Sayın cumhurbaşkanı bu failleri bulun. Ben hayatım boyunca hiçbir zaman korkmadım. Kenan Evren’den de korkmadım. Konuşmaya da devam edeceğim. Farklı şeyler de söyleyeceğim.

Arabaya biniyordum bana arkadan saldırdılar. Onlarla boğuşmaya, yumruklaşmaya başladım. Bana hiçbir şey söylemediler. İki kişi bana silah doğrultmuştu. Şoförüme de silah doğrultmuştu. Şoförüm silahla ateş etmeye başlayınca korktular ve çekildiler. Milletimi uyandırmak istiyorum, uyarmak istiyorum. Aziz milletim uyanın.”

ANKARA VALİLİĞİ: SALDIRGANLARIN TESPİTİ VE YAKALANMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ankara Valiliği Özdağ’a yapılan saldırı sonrası açıklama yaptı. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “26. Dönem Milletvekili ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sn. Selçuk Özdağ, ikametgahının önünde fiziki saldırıya uğramış olup, hastanede tedavi altına alınmıştır. Saldırganların tespiti ve yakalanmalarına yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir” denildi.

‘ÖZDAĞ VE UĞUROĞLU’NA SALDIRANLAR AYNI KİŞİLER’ İDDİASI

Yeniçağ’ın haberine göre; Gelecek Partili Selçuk Özdağ ile yine bugün saldırıya uğrayan Orhan Uğuroğlu’na saldıranların aynı kişiler olduğu iddia edildi. Emniyet yetkilileri, Uğuroğlu’nun evinin karşısındaki dükkandaki kamera görüntülerinden şahısları tespit etti.

DAVUTOĞLU: ÜLKEDEKİ HER GELİŞMEDEN SORUMLU KİŞİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DIR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Özdağ’a yapılan saldırıyla ilgili, “Ülkedeki olumlu olumsuz her gelişmeden sorumlu kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Kendisinden açık ve net açıklama bekliyoruz” dedi. Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve Emniyet birimlerine de seslenerek, “Gün geçmeden bugün açıklamalarını bekliyoruz. Kamera kayıtları nerede, istihbaratları nerede? Hiçbir mazeret kabul etmiyoruz” açıklamasını yaptı.

Davutoğlu’ndan Özdağ’a saldırı açıklaması: Olumlu, olumsuz her gelişmeden sorumlu kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır

 

LİDERLERDEN İLK TEPKİLER

Saldırıya muhalefet liderlerinden de ilk tepkiler gelirken, iktidar kanadı sessizliğini koruyor:

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘geçmiş olsun’ telefonu: Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özdağ’ı telefonla aradı. Yaşanan saldırıya ilişkin bilgi alan Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Siyaseti hedef alan bu saldırının failleri bir an önce yakalanmalı, olay yargı tarafından tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Evinin önünde menfur bir saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, toplumsal barışa yönelik olarak gördüğüm bu saldırıyı esefle kınıyorum.

Hüda Par Genel Başkanı İshak Sağlam: Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Saldırı ivedilikle aydınlatılmalı ve saldırganlar bir an önce yakalanıp cezalandırılmalıdır.

“ÖZDAĞ ELİNDEN VE KAFASINDAN CİDDİ ŞEKİLDE YARALANDI”

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan saldırıya ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Gelecek Partisi Gn. Başkan Yardımcımız ve Manisa eski milletvekilimiz Sn. Selçuk Özdağ, bugün Ankara’daki evinin önünde saat 12:15 sularında ‘sopalı ve silahlı’ bir saldırıya uğramıştır. Yaklaşık beş kişilik bir grubun saldırısına uğrayan Sn. Özdağ elinden ve kafasından ciddi biçimde yaralanmıştır. Olay anında yanında bulunan şoförü tarafından hızla Memorial Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alınmıştır. Güvenlik görevlilerimizin incelemeleri devam etmektedir. Olayın sorumlularının gecikmeksizin ortaya çıkarılmasını ve yargıya teslim edilmesini bekliyoruz.

Söz konusu hadise ile maalesef ülkemizin geldiği noktayı, demokrasi diyen, hukuk diyen, özgürlük diyen hiçbir siyasinin can ve mal güvenliğinin kalmadığını büyük bir üzüntüyle tekrar gördük. Bu saldırı Türk demokrasisine yapılmıştır. Tedavisi devam eden Sn. Genel Başkan Yardımcımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyor ve bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz”

FERAMEZ ÜSTÜN HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramez Üstün, Özdağ’ı hastanede ziyaret etti. Twitter’dan açıklama yapan Feramuz Üstün, Selçuk Özdağ’ın cuma namazına giderken saldırıya uğradığını belirtti. Üstün, “Memleket için ne bedel ödenecekse, gençliğimizden beri ödedik. Ödemeye de devam edeceğiz” dedi.

ADALET BAKANI: FAİLLER HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Selçuk Özdağ, Orhan Uğuroğlu, Afşin Hatipoğlu’na  yapılan saldırıları kınadı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bakan Gül, ”Selçuk Özdağ, Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu’na acil şifalar diliyor, kendilerine yönelik saldırıları kınıyorum. Failler hukuk önünde hesap verecektir” ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN SOYLU TELEFONLA ARADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun saldırıya uğrayan Selçuk Özdağ’ı aradığı bildirildi. Ancak görüşmeye dair başka bir bilgi paylaşılmadı.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN İLK TEPKİ FAHRETTİN ALTUN’DAN

Cumhurbaşkanlığı’ndan saldırılara ilk tepki İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Altun, saldırıları ‘telin’ ettiğini söyleyerek faillerin en kısa sürede adalet önüne çıkarılacağını belirtti. Altun, “Devletimiz, demokrasi ve fikir özgürlüğünün teminatıdır” dedi.

MHP’Lİ YALÇIN SERT İFADELER KULLANMIŞTI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Özdağ’ın MHP hakkındaki açıklamalarının ardından Özdağ hakkında çok sert ifadeler kullanmıştı.

MHP’li Yalçın’ın 13 Ocak tarihinde Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“Selçuk Özdağ adında bir siyaset bukalemunu, son sığındığı kapı halktan itibar görmeyince, çareyi milletimizin sevgiyle kucakladığı MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ve teveccühünü esirgemediği partimize çatarak gündeme gelmekte bulmuş. Bu Selçuk Özdağ ne tür bir âdemdir, biraz analiz edelim. Kendisi hasbelkader MHP ve Ülkücü camiada başladığı siyasi hayatına BBP ve Ak Parti ile devam etmiş; ardından İYİ Partili olmuş, son olarak da Gelecek Partisi kurucular kuruluna girmiştir.

Bu gibi gevşeklerin ne menem tipler olduklarını anlamak için çıktıkları siyasi yolculukta yaşadıkları acı ve sefil sergüzeşte bakmak kâfidir. Fransa tarihinde Talleyrand adında eşine ender rastlanır bir siyasi dönek ve bukalemun vardır. Talleyrand, papazlıkla başladığı siyasi yolculuğunda önce mesleğine ihanet etmiştir. Fransız İhtilalinde ihtilalci olmuş; Direktuvar, Konsüllük ve İmparatorluk dönemlerinin dışişleri bakanlıklarını yürütmüştür. Siyasi hayatının son döneminde de kralcı kesilip murahhaslık, elçilik yapan Talleyrand; kendisini satın alanların hepsini satarak her devirde gemisini yürütmüştür. Talleyrand kılıklı politikacı taslaklarının son örneklerinden biri de işte bu S. Özdağ müptezelidir.”

BAHÇELİ’NİN DANIŞMANI ÇİÇEK DE ÖZDAĞ’I HEDEF ALDI

Öte yandan Özdağ, bugün de MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türkgün gazetesinde hedef alındı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı Yıldıray Çiçek, bugünkü köşesinde Özdağ’a sert ifadelerle yanıt verdi. Yıldıray Çiçek “Fethullah’ın kurşun askeri intikam peşinde!” başlıklı yazısında Selçuk Özdağ’ı hedef alarak, “Selçuk Özdağ denildiğinde benim hafızamda onun dönekliği ve Fethullah Gülen’e olan sevdası dışında bir şey yoktur. İstediği kadar kıvransın dursun, Türk siyasetinde sicili belli olan, hükümsüz adamın tekidir” dedi.

Saldırıya uğrayan KRT TV programcısı Hatipoğlu: ‘Söylediklerine dikkat edeceksin’ denildi

DAHA ÖNCE DE ÜSTÜN SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ün 8 Aralık’ta Sakarya’daki evine S.A. isimli zanlı tarafından silahlı saldırı düzenlenmişti.