Gelecek Partili Dinç: AKP bir finansal kurnazlık yapmaya çalıştı ve bu kurnazlığı yaparken yakalandı

Yayın tarihi: 14 Nisan 2021 Çarşamba 5:05 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2021 Çarşamba 5:05 pm

Gelecek Partisi Hazine ve Maliye Politikaları Başkanı Tuncay Dinç, CHP’nin ‘128 milyar dolar nerede?’ afişleriyle yeniden gündem olan ‘kayıp’ Merkez Bankası rezervleri hakkında açıklamalarda bulundu. Dinç, “AKP bir finansal kurnazlık yapmaya çalıştı ve bu kurnazlığı yaparken yakalandı.” diye konuştu.

TELE1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan ile Gün Ortası programına konuk olan Gelecek Partisi Hazine ve Maliye Politikaları Başkanı Tuncay Dinç, iktidarın şeffaflıkla yanıt vermesi gereken sorulardan kaçtığını ifade ederek, “Merkez Bankası’nın rezervleri, Merkez Banaksı ve ekonomiyi yönetenler tarafından korunmak zorunda. Bu rezervler herhangi bir finansal şok anında, kriz anında Merkez Bankası tarafından kullanılır. Bu parayı şeffaf olmayan yöntemlerle yavaş yavaş erittiler. Merkez Bankası kendisine emanet edilen paraları eritti. Rezervleri Türk Lirası’na çevirerek kendi elindeki cephanesini tüketmiştir.” şeklide konuştu.

“RASYONALİTEDEN UZAK YÖNETİM HALKI YOKSULLAŞTIRIYOR”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla patates ve soğanın üreticiden alınarak vatandaşa satılması hakkında konuşan Tuncay Dinç, “İktidarın çok büyük bir iş yapıyormuş gibi patates soğanı dile getirmesi büyük bir ayıptır. Artık insanımızın patatese soğana muhtaç durumda ve sağdan soldan medet umuyor. İnsanlar geçim sıkıntısı eşliğinde mutfağındaki yangını yakından görüyor.” ifadelerini kullandı. Dinç konuşmasına şöyle devam etti:

“Kamuda tasarruf reform paketi konuşuluyor. Tasarrufu kendinizden neden yapmıyorsunuz? Bu tasarrufu her seferinden vatandaşın mı yapması lazım? Kendi lüksünüzden biraz taviz verin. Ballı arpalık olarak kullandığınız mevkileri boşaltın, bunları uzmanlarına verin. Rasyonaliteden uzak, sadece ve sadece ideolojik takıntılara dayalı yönetim, vatandaşın karşısına hayat pahalılığı olarak geliyor.”

Kaftancıoğlu’dan gündeme oturan’128 milyar nerede’ videosu