GeForce Now Turkcell yüzünden mi pahalı?

Yayın tarihi: 10 Mart 2021 Çarşamba 7:30 am - Güncelleme: 9 Mart 2021 Salı 1:38 pm

GeForce Now’ın tepki çeken Türkiye fiyatının nedeni belli oldu. nVidia, GeForce Now Türkiye fiyatı ile ilgili olarak Turkcell yetkililerini hedef gösterdi. İşte detaylar.

nVidia’nın bulut oyun servisi GeForce Now Türkiye sunucularıyla hizmet vermeye başladı. 15 Şubat’tan bu yana beta sürecinde olan servis 15 Mart itibariyle tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Geçtiğimiz günlerde GeForce Now Türkiye fiyatı ortaya çıkmıştı. Lansmana özel olarak 3 aylık ücretin 150 TL olacağı, sonraki aylar içinse kullanıcıların 75 TL ödemesi gerektiği belirtilmişti. Haliyle bu durum tepkilere neden oldu.

GeForce Now

Yurt dışında 6 aylık paket sadece 95TL’ye gelirken Türkiye’de 6 aylık paket için 450 TL gibi bir tutar belirlenmesi oyun severlerin tepkisini çekti.

Bir Twitter kullanıcısı bu konuyu sosyal medyaya taşıdı ve nVidia ekibine bir soru yöneltti. Kullanıcı Türkiye fiyatlarının neden 11 dolar olduğunu sordur.

Konuya dönüş yapan NVidia ekibi fiyatın sorumlusu olarak Turkcell’i gösterdi. Yani GeForce Now’ın Türkiye fiyatını direkt olarak Turkcell belirlemiş. Bu gerçekten çok enteresan. Sonuçta Turkcell bu milletin alım gücünü az çok bilen bir şirket. Kalkıp da 75TL gibi absürt bir etiket belirlemesi gerçekten üzücü.

Tabi ki şunu da belirtmemiz gerekiyor. Muhtemelen GeForce Now bu fiyatlarla ülkemizde çok fazla tutunamayacaktır. Elbette yine de bekleyip göreceğiz. En azından bizim görüşümüz bu fiyattan satamayacağı yönünde.

Akıllı telefon üretimi yavaşladı